Εγκαινιάστηκε η πρώτη Αγροτική Φυλακή Γυναικών στον Ελεώνα Θηβών

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής εγκαινίασε, σήμερα Τετάρτη, την πρώτη Αγροτική Φυλακή Γυναικών στον Ελεώνα Θηβών.
 «Σήμερα παραδίδουμε ένα εμβληματικό έργο. Οι αγροτικές φυλακές γυναικών, έρχονται να πληρώσουν τη συνταγματική επιταγή της ισότητας των φύλων, αφού μέχρι σήμερα λειτουργούσαν αντίστοιχες δομές μόνο για άνδρες.
Επιπλέον, αυτές οι δομές λειτουργούν πολλαπλώς προς όφελος των κρατουμένων: αφενός οι κρατούμενες λαμβάνουν ευεργετικό υπολογισμό ποινής και αφετέρου οι δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν τους δίνουν τα εφόδια για την επανένταξή τους μετά την αποφυλάκιση», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός κατά την τελετή των εγκαινίων. Οπως είπε ο κ. Κοντονής, «το σχέδιο του ΥΔΔΑΔ, δεν εξαντλείται στη βελτίωση των συνθηκών κράτησης αλλά προωθείται και σε νομοθετικό επίπεδο. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα εισαχθεί στη Βουλή ο νέος σωφρονιστικός κώδικας -ο οποίος έχει τεθεί ήδη σε διαβούλευση- και άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες που αφορούν τις φυλακές».
Στην ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχης Φυτράκης επεσήμανε: «Σήμερα είναι μια μέρα χαράς. Η λειτουργία της πρώτης Αγροτικής Φυλακής Γυναικών αναδεικνύει μια δημιουργική Ελλάδα που χωρίς μεγάλα λόγια και κονδύλια μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά έργα». το περιθώριο των εγκαινίων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης επισκέφθηκε και τις κλειστές φυλακές και συνομίλησε με τις κρατούμενες.
Η πρώτη Γυναικεία Αγροτική Φυλακή Ελεώνα έχει στελεχωθεί με (φυλακτικό και επιστημονικό) προσωπικό, έχουν διατεθεί οι κατάλληλοι χώροι διαμονής και έχουν προετοιμαστεί οι καλλιέργειες. Εχει χωρητικότητα τριάντα κρατουμένων και ήδη έχουν μεταφερθεί οι πρώτες δώδεκα κρατούμενες, οι οποίες διαμένουν σε μικρά διαμερίσματα. Οι εργαζόμενες κρατούμενες ζουν σε καλύτερες συνθήκες, με δημιουργική απασχόληση.
 Αξίζει να σημειωθεί ότι δημιουργήθηκε θέση Βρεφονηπιοκόμου, που να καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών που είναι στη φυλακή με τις μητέρες τους.

Αγροτική Φυλακή Γυναικών

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget