επιστολή Δημάρχου Θηβαίων προς τον ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ

Κύριε Πρόεδρε
Στις 7/9/2016 στην 17η Τακτική Συνεδρίαση του Δ.Σ. Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας και κατά την εισήγησή σας για το δέκατο θέμα, που αφορούσε υποβολή πρότασης
χρηματοδότησης για την κατασκευή του ΣΜΑ Μώλου-Αγ.Κων/νου , ως Δήμαρχος του Δήμου Θηβαίων , χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με προσωπική πρωτοβουλία, πρότεινα να συμπεριληφθεί στην πρόταση, ως έργο β' προτεραιότητας κατασκευή και ενός ΣΜΑ στη Δ.Ε. Θίσβης, καθώς λόγω της μεγάλης απόστασης από το ΧΥΤΑ Θήβας (πλέον των 50 km) και της αύξησης του πληθυσμού της περιοχής κατά τους θερινούς μήνες, δυσχεραίνεται το έργο της αποκομιδής και της μεταφοράς απορριμμάτων.
Η πρότασή μου εγκρίθηκε με την 199/2016 απόφαση του Δ.Σ. /Φο.Δ.Σ.Α. Σ.Ε..
Στις 27/7/2017 στο Περιφερειακό Συνέδριο στη Λαμία, ο κος Πρωθυπουργός, μεταξύ των άλλων, ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση ΣΜΑ στη Δ.Ε. Θίσβης με Π/Υ περίπου 1,8 εκ. ευρώ.
Η εν λόγω εξαγγελία προκάλεσε πλήθος διαμαρτυριών κυρίως λόγω μη ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου και των κατοίκων της περιοχής και δημιούργησε διάφορα σενάρια, κυρίως για τα απορρίμματα, αλλά και δικαιολογημένη ανησυχία με διάφορες αναρτήσεις και παραστάσεις της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Για το θέμα ζητήθηκαν με έγγραφό μου, οι απόψεις των τοπικών συμβουλίων της Δ.Ε. Θίσβης, όπου με αποφάσεις τους απορρίπτουν την κατασκευή του εν λόγω έργου.
Κύριε Πρόεδρε
Μετά τα παραπάνω, προσωπικά θεωρώ ότι ενήργησα θεσμικά για την πρότασή μου του ΣΜΑ Θίσβης πλην όμως έχοντας συναίσθηση της ευθύνης που απορρέει από τα καθήκοντα και τις
αρμοδιότητές μου, μη γνωρίζοντας και έχοντας ακόμα την απορία πως ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση για ένα έργο β' προτεραιότητας και αξιολόγησης στην 145η σειρά από το σύνολο των 166 έργων του αρμόδιου Υπουργείου, παρακαλώ και επιθυμώ ΑΜΕΣΑ, όπως το συγκεκριμένο έργο διαγραφεί παντελώς από τον Προγραμματισμό έργων του Φορέα και να ληφθεί σχετική απόφαση από το Δ.Σ. αυτού. Eπι πλέον για το θέμα της ανακοίνωσης του ΣΜΑ σας γνωρίζω ότι σε επίσκεψή μου στον Υπουργό κ. Φάμελλο ενημερώθηκα ότι εκ παραδρομής στο πρόσφατο αναπτυξιακό συνέδριο της Στερεάς Ελλάδας έγινε αναφορά στην ένταξή του σε χρηματοδότηση και ότι το έργο όμως είναι Β΄προτεραιότητας στον περιφερειακό σχεδιασμό έχει κατατεθεί αίτηση χρηματοδότησης στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ η οποία δεν έχει αξιολογηθεί και δεν προβλέπεται να εξετασθεί σύντομα γιατί βρίσκεται πολύ πίσω σε σειρά προτεραιότητας.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων

Σπυρίδων Νικολάου

επιστολή του Δημάρχου Θηβαίων

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget