Εορτασμός του θαύματος της διασώσεως του Ορχομενού από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου ε.έ. εορτάσθηκε το θαύμα της διασώσεως του Ορχομενού από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1943. Το εσπέρας του Σαββάτου 9 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σκριπούς τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου, με την συμμετοχή κληρικών της επαρχίας μας και πλήθους πιστών.
Το θείο λόγο κήρυξε ο ηγούμενος της Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου π. Σιλουανός Πεπονάκης. Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι ο εορτασμός του θαύματος είναι η ευχαριστία όλων μας προς την Παναγία, που διέσωσε τον Ορχομενό και τους κατοίκους του και την παρακαλούμε να μας στηρίζει με τις πρεσβείες της στον Κύριο Ιησού Χριστό.
 Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου και συνιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Χρυσοστόμου. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στο θαύμα της Παναγίας, η οποία είναι η μόνιμη προστάτιδά μας, η άμαχος πρόμαχος, τονίζοντας την μεγάλη αξία του θαύματος της διασώσεως του Ορχομενού, διότι διαφορετικά θα είχαμε μια ακόμη μαρτυρική πόλη, και ευχήθηκε η Παναγία  να σκεπάζει και να προστατεύει όλους μας. Επίσης, ευχαρίστησε για την παρουσία του στις λατρευτικές εκδηλώσεις της Σκριπούς τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομο, ο οποίος κατάγεται από την Τιθορέα.

 Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε λιτανεία στο σημείο της Παναγιοφάνειας, όπου η Παναγία εμφανίστηκε και ακινητοποίησε τα τρία τανκς των Γερμανών που, αφού είχαν περάσει τον Ναό της Σκριπούς, κατευθύνονταν προς το χωριό Διόνυσος, που είχαν καταφύγει πολλοί κάτοικοι του Ορχομενού καθώς και μεγάλη δύναμη ανταρτών. Στη Θ.Λειτουργία και στην λιτανεία συμμετείχαν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές και πολυάριθμοι πιστοί ευχαριστώντας την Παναγία για την θαυμαστή επέμβασή της και εναποθέτοντας τις προσευχές τους στη Μητέρα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ώστε να πρεσβεύει για όλους μας στον Υιό της και Θεό.

το θαύμα της διασώσεως του Ορχομενού

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget