Θήβα - Mε μεγάλη επιτυχία το 2ο Φεστιβάλ Βυζαντινών Χορωδιών

 Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017,ο Δημοτικός Οργανισμός Θηβών «ΔΟΘ» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ιεροψαλτών Επαρχίας Θηβών ο Ευαγγελιστής Λουκάς και στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Θηβαίων "ΠΙΝΔΑΡΕΙΑ" , πραγματοποίησε το 2ο Φεστιβάλ Βυζαντινών Χορωδιών.
Η εκδήλωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία απ' όλες τις απόψεις. Πραγματοποιήθηκε στον πανέμορφο και κατάμεστο από πλήθος κόσμου, προαύλιο χώρο του Ιερού Προσκυνηματικού ναού του «Ευαγγελιστού Λουκά» Θηβών, όπου βρίσκεται και ο πάνσεπτος τάφος του ιδρυτού της Εκκλησίας των Θηβών.
Προσκεκλημένοι από τον οικείο Σύλλογο Ιεροψαλτών Επαρχίας Θηβών οι χορωδίες του Συλλόγου Ιεροψαλτών νομού Ευβοίας «Ο Παπαγιώργης Ρήγας», υπό τη διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου κ. Γεωργίου Γερογιάννη, το «Εργαστήριο Ψαλτικής» υπό τη διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου κ. Αθανασίου Παϊβανά τους οποίους ευχαριστούμε για την ευγενική τους αποδοχή και η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Επαρχίας Θηβών «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς» υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θηβών κ. Αντωνίου Τσαρουχά.

Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Φεστιβάλ είχε ο Άρχων Υμνωδός τ.Μ.τ.Χ.Ε κ. Γεώργιος Χατζηχρόνογλου.
Τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής και Χοράρχης του «Εργαστηρίου Ψαλτικής» κ. Αθανάσιος Παϊβανάς στον οποίο ο δήμαρχος Θηβαίων κ. Νικολάου απένειμε τιμητική πλακέτα. Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι οι χορωδοί μαζί υπό τη διεύθυνση του κ. Χατζηχρονογλου, έψαλλαν το τροπάριο του Ευαγγελιστού Λουκά. Τη βραδιά έκλεισε με το μεστό και εμπνευσμένο λόγο του ο προϊστάμενος του ιερού προσκυνήματος και εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου π. Σπυρίδων Βασιλάκος. Το πρόγραμμα παρουσίασε η πρεσβυτέρα Βασιλάκου Καίτη.



2ο Φεστιβάλ Βυζαντινών Χορωδιών

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget