Οι πρώτες δημοσκοπήσεις για την μάχη στην Κεντροαριστερά

Με ποσοστό 32,3 % προηγείται η Φώφη Γεννηματά στη μάχη για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της ALCO για το Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί την Κυριακή.Ακολουθεί ο Γιώργος Καμίνης με 20,2% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 12,9%. Στη συνέχεια βρίσκεται ο Γιάννης Μανιάτης με 11,3%, ο Γιάννης Ραγκούσης με 4,8% και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με 2,4%.
 Εικόνα απόλυτης ρευστότητας για όλους τους υποψηφίους, δείχνουν τα ευρήματα της έρευνας που διενήργησε η εταιρεία Prorata και δημοσιεύει σήμερα η "Εφημερίδα των Συντακτών". Μεγάλο ερώτημα που θα επηρεάσει καθοριστικά το αποτέλεσμα αποτελεί η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία.
Πιο αναλυτικά μεταξύ όσων δηλώνουν ότι σε μια κλίμακα 0-10 η πιθανότητα να λάβουν μέρος στις εκλογές είναι πάνω από πέντε, εκκινούν από την ίδια αλλά πολύ χαμηλή αφετηρία η Φ. Γεννηματά και ο Γ. Καμίνης (14%) και ακολουθούν ο Ν. Ανδρουλάκης (12%), ο Στ. Θεοδωράκης (8%), ο Γ. Ραγκούσης (6%), ο Γ. Μανιάτης (5%) και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (3%).
 Σε επίπεδο γενικού πληθυσμού (περιλαμβάνει και αυτούς που δηλώνουν ότι δεν θα πάνε να ψηφίσουν) και με αδιευκρίνιστο το 39% των απαντήσεων, προηγείται ελαφρώς η Φ. Γεννηματά ακολουθούμενη από τους Γ. Καμίνη, Στ. Θεοδωράκη και Ν. Ανδρουλάκη.
 Οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας , προκάλεσαν την αντίδραση, ενός εκ των υποψηφίων, του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου ο οποίος σε δήλωση του τονίζει:
 «Πληροφορούμαι και διαβάζω δημοσκοπήσεις που αφορούν στην επιρροή υποψηφίων για την διεκδίκηση της ηγεσίας του ενιαίου φορέα. Έρευνες που μετρούν ονόματα πριν ανακοινωθούν υποψηφιότητες, καθώς και πρόσωπα τα οποία έχουν δηλώσει ότι δεν θα συμμετέχουν στην διαδικασία. Οι παραπάνω ενέργειες είναι πολιτικά ανήθικες, επιστημονικά αβάσιμες και επαγγελματικά αντιδεοντολογικές. Πρόκειται για συνειδητή απόπειρα αλλοίωσης και παραμόρφωσης των δεδομένων στην αφετηρία ακριβώς αυτού του εγχειρήματος. Σημειώνω ότι η απόπειρα αυτή με αφήνει παγερά αδιάφορο σε προσωπικό επίπεδο. Ήμουν, είμαι και θα είμαι προσηλωμένος σε αυτά που σταθερά πιστεύω. Καλώ την Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας υπό τον Καθηγητή κ. Νίκο Αλιβιζάτο να διασφαλίσει την επιβαλλόμενη ισοτιμία στην παρουσία και τον λόγο μεταξύ όλων των υποψηφίων, ώστε να προστατευθεί η σοβαρότητα της διαδικασίας. Το στοιχείο αυτό αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη θεμελίωση μιας νέας πολιτικής πραγματικότητας. Συνεχίζω αταλάντευτα πάνω σε αρχές και αξίες για τη νέα, μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη. Αυτό το όραμα υπηρετώ, με αυτή την πίστη θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για τους πολίτες, τη χώρα, τη Δημοκρατική Παράταξη», καταλήγει ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

δημοσκοπήσεις Κεντροαριστερά

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget