ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι η ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε γνωστοποίησε στο Επιχειρησιακό Σωματείο ότι θα προχωρήσει στην απόλυση 6 εργαζομένων, 3 λιθογράφων, ενός σχεδιαστή, ενός συντηρητή και ενός χειριστή Μ.Ε. Η ΜΟΡΝΟΣ επικαλέστηκε « μείωση κόστους».
 Πρόκειται για στοχευμένες απολύσεις, δεδομένου ότι οι συνάδελφοι εργάζονται αρκετά χρόνια στην Εταιρεία και αμοίβονται με την επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε.
 Θυμίζουμε ότι σε συνάντηση που είχε ζητήσει το Επιχειρησιακό Σωματείο στις αρχές του Σεπτέμβρη απ΄τη μια η εργοδοσία διέψευσε τις φήμες που κυκλοφορούσαν περί απολύσεων – απ΄την ίδια – και από την άλλη διακήρυξε ότι στρατηγική της στόχευση είναι «η βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της απέναντι στους ανταγωνιστές της».
 Καταγγέλλουμε την εργοδοσάι της ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε. και τις πρακτικές της σε βάρος των εργαζομένων. Αυτά είναι τα αποτελέσματα των γενικότερων επιχειρηματικών της σχεδιασμών που στοχεύουν στην άνοδο του βαθμού της εκμετάλλευσης, με πιο φτηνούς εργαζόμενους, με λιγότερα δικαιώματα. Και συνεπώς οι κατακτήσεις των εργαζομένων και η επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε θα βρίσκονται συνεχώς στο στόχαστρο. Αυτό πραγματικά σημαίνει για την εργοδοσία ο όρος « βελτίωση της ανταγωνιστικότητας».
 Άμεση ήταν η απάντηση του Επιχειρησιακού Σωματείου και όλων των συναδέλφων στην αναγγελία των απολύσεων, όπου σταμάτησε η παραγωγή με την πραγματοποίηση 2ωρων στάσεων εργασίας σε όλες τις βάρδιες οι οποίες θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, όπου σε Γενική Συνέλευση θα ληφθούν αποφάσεις για περαιτέρω.
 Απαιτούμε απ΄την ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε. να ανακαλέσει τις απολύσεις και από το ΣΕΠΕ Θήβας και το Υπουργείο Εργασίας να πάρουν θέση μπροστά σε αυτές τις αντεργατικές μεθοδεύσεις.
 Χαιρετίζουμε τις ααγωνιστικές κινητοποιήσεις των συναδέλφων και θα είμαστε δίπλα τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget