Τροφές που όσο τις τρώτε, τόσο περισσότερες θερμίδες καίτε

Γνωρίζετε, πως υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες τροφές που μπορείτε να τις τρώτε αρκετά συχνά καθώς όχι μόνο δε σας παχαίνουν, αλλά βοηθούν να κάψετε θερμίδες;
 Μπορεί να σας φαίνεται κάπως περίεργο αλλά όλοι οι διατροφολόγο τις προτείνουν, καθώς τα οφέλη τους είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα. Εσείς αρκεί να εντάξετε κάποιες από τις παρακάτω τροφές στο καθημερινό σας διαιτολόγιο είτε για σνακ, είτε μαζί με το κυρίως γεύμα σας.
 Σέλινο. Το μυστικό του είναι απλό πλούσια γεύση, ελάχιστες θερμίδες. Το σέλινο περιέχει ελάχιστες θερμίδες, αποτελείται κυρίως από νερό και βοηθά στο να κάψετε περισσότερες θερμίδες. Φροντίστε να το συμπληρώνετε και με άλλες τροφές. Εμπλουτίστε τις συνταγές σας με σέλινο και δώστε τους γεύση χωρίς πολλές θερμίδες.
 Δημητριακά ολικής αλέσεως. Τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι πιο υγιεινά από τα επεξεργασμένα, παίρνουν περισσότερο χρόνο να μεταβολιστούν και έτσι σας κρατούν χορτάτη για περισσότερο.
 Πράσινο τσάι. Σίγουρα γνωρίζετε τις ευεργετικές του ιδιότητες καθώς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, επιταχύνει τον μεταβολισμό και βοηθά σημαντικά στο αδυνάτισμα.
 Καφές. Η αγαπημένη συνήθεια των περισσοτέρων για να ξεκινήσουν την ημέρα τους. Συνεχίστε να πίνετε τον καφέ σας (σκέτο βέβαια, χωρίς πολύ ζάχαρη και γάλα) γιατί κάνει την καρδιά να «τρέχει», το αίμα παίρνει περισσότερο οξυγόνο και έτσι καίγονται περισσότερες θερμίδες, χωρίς εσείς να ιδρώνετε στο διάδρομο του γυμναστηρίου.
 Γκρέιπφρουτ. Επιταχύνει τον μεταβολισμό, καίει το λίπος και σας κάνει να νιώθετε χορτάτη για περισσότερο.
 Αβοκάντο. Η πολλαπλή του δράση το κάνει να είναι αρκετά δημοφιλές για τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής. Περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά που επιταχύνουν το μεταβολισμό και προστατεύουν το κομμάτι αυτό των κυττάρων που παράγει ενέργεια. Επίσης, χαμηλώνει τα επίπεδα χοληστερόλης, επουλώνει τις πληγές, μειώνει το ρίσκο καρδιοπάθειας και κάνει καλό σε μάτια και μαλλιά.
 Ωμέγα-3 λιπαρά. Είναι αποδεδειγμένο πως τα ωμέγα-3 λιπαρά ενεργούν ως ρυθμιστής του μεταβολισμού και επηρεάζουν την ορμόνη λεπτίνη η οποία ελέγχει το πόσο γρήγορα καίγεται το λίπος. Τα λιπαρά αυτά δεν παράγονται από το σώμα σας άρα πρέπει να τα λαμβάνετε μέσα από ψάρια (τόνος, σολομός) ή με συμπληρώματα.
 Σπόροι Chia. Οι συγκεκριμένοι είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βοηθούν στην επιτάχυνση του μεταβολισμού, μειώνουν το αίσθημα της πείνας και ενεργοποιούν την γλυκαγόνη, την ορμόνη που καίει μεγάλες ποσότητες λίπους.
 Ξηροί καρποί Βραζιλίας. Είναι πεντανόστιμοι και λαχταριστοί, κάνουν τον μεταβολισμό σας να τρέχει, καταπολεμούν την κυτταρίτιδα και προστατεύουν το ανοσοποιητικό.

 Πηγή epixirimatias

κάψετε θερμίδες

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget