καύσωνας - Πανευρωπαικό ρεκόρ – Πάνω από τους 45°C στην Αττική

 Πριν λίγες μέρες ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος είχε προβλέψει ότι ο υδράργυρος θα σκαρφάλωνε στους 43 βαθμούς Κελσίου. Μάλλον έπεσε εξω αφού σήμερα έφτασε τους 45 βαθμούς Κελσίου στην Αττική.Όπως σημειώνει ο κ. Καλλιάνος στο μήνυμά του:
Τις τελευταίες μέρες κάποιοι έσπευσαν να πουν ότι ήταν υπερβολικές οι εκτιμήσεις μου για θερμοκρασίες της τάξεως των 44-45°C και ότι δεν θα σημειωθεί θερμοκρασία άνω των 42-43°C. Επίσης άλλοι έλεγαν ότι η θαλάσσια αύρα θα λειτουργήσει αποτρεπτικά και δεν θα αφήσει τη θερμοκρασία στις παραλιακές περιοχές της Αττικής να φτάσει πάνω από τους 35-36°C.
Κι όμως, στην 1η κιόλας ουσιαστικά δύσκολη μέρα του καύσωνα… γράφτηκε ιστορία! Σήμερα το μεσημέρι σημειώθηκε Πανευρωπαϊκό ρεκόρ θερμοκρασίας στην Αττική, αφού ο υδράργυρος άγγιξε τους 45,3°C στην Ελευσίνα, θερμοκρασία που σε καμία άλλη περιοχή της Ευρώπης δεν καταγράφηκε! Αυτό είχε συμβεί και το 2007 όταν στην Ελευσίνα τα θερμόμετρα είχαν καταγράψει 46,5°C.
 Επίσης, σε πολλές περιοχές του νόμου Αττικής ο υδράργυρος έφτασε με σχετική ευκολία τους 44°C (Ασπρόπυργος, Φιλαδέλφεια, Μαρκόπουλο) αλλά και σε δεκάδες άλλες τους 43°C αντίστοιχα.
Επομένως, με βάσιμα στοιχεία πλέον, μπορούμε να μιλάμε για τιμές στα θερμόμετρα που είχαν 10 χρόνια να σημειωθούν!
Στην υπόλοιπη Ελλάδα, σε πολλές περιοχές καταγράφηκαν θερμοκρασίες κοντά στους 43-44°C και τοπικά 45°C, που αλλού, στη Λάρισα!
Σας επισυνάπτω 2 φωτογραφίες, η μία με τις μέγιστες σήμερα στην Ελλάδα και η άλλη με τις μέγιστες σήμερα στην Ευρώπη.

καύσωνας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget