Αλλαγές στο "χτίσιμο" του αφορολόγητου

Τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να διορθώσει αδικίες του φορολογικού συστήματος που επιβαρύνουν τους πολίτες, αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα". Υπενθυμίζεται ότι με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή καταργήθηκε η έκπτωση φόρου για όσους συγκεντρώνουν αποδείξεις από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ακόμη και γι' αυτούς που πλήρωσαν με ηλεκτρονικό τρόπο.
 Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου ετοιμάζει τροπολογία σύμφωνα με την οποία θα δίνεται τελικά η δυνατότητα στους πολίτες να μαζεύουν αποδείξεις από γιατρούς και φαρμακεία και αυτές να μετρούν στο αφορολόγητο. Αυτό που δεν είναι ακόμη βέβαιο είναι αν το μέτρο θα ισχύσει από το 2017 ή θα ξεκινήσει από τις αρχές του 2018. Ένα άλλο θέμα που αφορά σε περισσότερους από 200.000 φορολογουμένους έχει να κάνει με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών.
 Σύμφωνα με την τακτική αρκετών τραπεζών, ένας πολίτης που έχει δεσμευμένο λογαριασμό δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τη χρεωστική του κάρτα ούτε για αγορές ούτε για ανάληψη μετρητών από το ΑΤΜ. Σε αυτή την περίπτωση έπρεπε ο πολίτης να πάει στην τράπεζα για να πάρει από το γκισέ χρήματα έως του ύψους ακατάσχετου λογαριασμού, δηλαδή τα 1250 ευρώ. Αλλά ακόμη και αν ελάμβανε τα μετρητά, το χτίσιμο του αφορολόγητου δεν μπορούσε να το πετύχει γιατί δεν πραγματοποιεί συναλλαγές με ηλεκτρονικό τρόπο.
 Κατόπιν τούτων, στο υπουργείο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων τραπεζών προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα και οι τράπεζες δεσμεύτηκαν να προσαρμόσουν άμεσα τα μηχανογραφικά τους συστήματα ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται οι πολίτες μέσω ΑΤΜ. ο τρίτο σημαντικό θέμα αφορά στη λοταρία που έχει προγραμματίσει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου οι φορολογούμενοι να έχουν κίνητρο να χρησιμοποιούν το πλαστικό χρήμα. Η όλη διαδικασία θα ξεκινήσει στα μέσα του 2017 και υπάρχει η πρόταση ή να κληρώνονται 1000 πολίτες για κάθε μήνα έως το τέλος του έτους και να κερδίζει ο καθένας από 2000 ευρώ ή να διπλασιαστεί ο αριθμός των δικαιούχων αλλά να κερδίζουν από 1000 ευρώ.
 Το τέταρτο θέμα έχει να κάνει με τα οικογενειακά επιδόματα τα οποία δεν είναι ακατάσχετα. Στο υπουργείο Οικονομικών επισημαίνουν ότι το επόμενο διάστημα θα γίνει προσπάθεια σε συνεννόηση με τους δανειστές να ισχύει το ακατάσχετο με κάποια εισοδηματικά κριτήρια.

έκπτωση φόρου

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget