Ανακαλείται παρτίδα Mucosolvan από τον ΕΟΦ

Tην ανάκληση των παρτίδων 2014034 (ημ. ληξ. 06/2017) και 2015012 (ημ. ληξ. 07/2018) του φαρμακευτικού προϊόντος «Mucosolvan Κόμμι από στόματος, 15 mg», αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).Η απόφαση ελήφθη, λόγω αποτελεσμάτων εκτός προδιαγραφών κατά τη διάρκεια των ελέγχων σταθερότητας για την παράμετρο «ποσοτικός προσδιορισμός της δραστικής Ambroxol Hydrocloride».
 Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, η εταιρεία Βοeringer Ingelheim η οποία ανακαλεί προληπτικά τις παρτίδες, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με όλους τους αποδέκτες των εν λόγω παρτίδων προκειμένου να τις αποσύρουν από την αγορά. Επίσης, ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από τις Γερμανικές Αρχές, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος: «Estrogenolit RX Starter Pack 728μg».
 Σύμφωνα με την επισήμανσή του, πρόκειται για φαρμακευτικό προϊόν που χορηγείται με ιατρική συνταγή, ενώ παρουσιάζεται ως ενισχυτικό της γυναικείας σεξουαλικής δραστηριότητας.
 Από τον επίσημο εργαστηριακό έλεγχο που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι το προϊόν περιέχει τη φαρμακευτική ουσία μεστανολόνη, χωρίς να αναγράφεται στη συσκευασία του. Η μεστανολόνη έχει ανδρογόνο και αναβολική δράση και εμπίπτει στις διατάξεις περί απαγορευμένων ουσιών.

Mucosolvan

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget