Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με τη Γενική Γραμματέα Τουρισμού Ευρυδίκη Κουρνέτα

Συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα Τουρισμού Ευρυδίκη Κουρνέτα πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης Δ.Θ. Δημήτρης Κουτσοδήμος, την Τετάρτη 28 Ιουνίου στο γραφείο της στο Υπουργείο, προκειμένου να καθοριστούν οι ενέργειες του Δήμου σχετικά με τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, στο πλαίσιο της εθνικής τουριστικής πολιτικής σε ορίζοντα τετραετίας, που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί το Υπουργείο Τουρισμού.
 Ο Δήμαρχος ενημέρωσε αρχικά τη Γενική Γραμματέα για όλες τις σημαντικές κινήσεις του Δήμου στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αναβάθμισης και προβολής της ευρύτερης περιοχής και ιδιαίτερα του ιστορικού κέντρου της πόλης των Θηβών, ενέργειες οι οποίες λειτουργούν πολλαπλασιαστικά στην υπεραξία του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου και αφορούν έργα υποδομών, αναπλάσεων, μελετών, τη σύσταση της Τουριστικής Επιτροπής, το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής για το 2017 και άλλα.
 Έθεσε, επίσης επί τάπητος, θέματα που αφορούν την αναγνώριση του Δήμου Θηβαίων ως τουριστικού τόπου, προκειμένου να εξασφαλίσει τα οφέλη που απορρέουν από αυτόν τον χαρακτηρισμό, τη συμπερίληψη του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών και της περιοχής στην επόμενη τουριστική καμπάνια του Υπουργείου καθώς και τη διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων από το ΕΣΠΑ 2014-2020 για στοχευμένες παρεμβάσεις, που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού.
 Στη συνέχεια η Γενική Γραμματέας ενημέρωσε το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής για τις κατηγορίες δράσεων μέσω των θεματικών στόχων και των επενδυτικών προτεραιοτήτων στον τομέα του Τουρισμού, τις οποίες ο Δήμος Θηβαίων θα μπορούσε να αξιοποιήσει και αφορούν μεταξύ άλλων την ανάπλαση και αξιοποίηση χώρων ιστορικής αξίας και πολιτιστικού-τουριστικού ενδιαφέροντος και την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός-προσκυνηματικός τουρισμός, ο οικοτουρισμός, ο ιαματικός και ο αθλητικός τουρισμός. Πρότεινε βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα πρέπει να κινηθεί η στρατηγική του για τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας και αναβάθμισης των τουριστικών υποδομών και υπηρεσιών και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος με την προώθηση του θεματικού τουρισμού. Επίσης, αναφέρθηκε στις δράσεις μέσω του ΕΣΠΑ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και στην επικείμενη προκήρυξη νέου προγράμματος για την ενίσχυση της ίδρυσης νέων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων.
 Ακόμα, δήλωσε ότι ο Δήμος Θηβαίων έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να συμβάλουν στην εν δυνάμει ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή και ότι η Θήβα θα μπορούσε να αποτελεί κορυφαίο τόπο πολιτιστικής κληρονομιάς. Τέλος, εκδήλωσε τη διάθεσή της να συμβάλλει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Θηβαίων.

Ευρυδίκη Κουρνέτα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget