«Η ΣΦΗΝΑ» - Πρόσκληση σε εκδήλωση με θέμα «πολιτικές διώξεις, έλεγχος και καταστολή των κοινωνικών κινημάτων»

Πάγια τακτική του κυρίαρχου οικονομικού συστήματος (καπιταλισμού) στο κοινωνικό πεδίο είναι ο περιορισμός των όποιων εμποδίων στην εξυπηρέτηση των επιδιώξεών του. Στο πλαίσιο αυτό δεν διστάζει να επιστρατεύσει τα ισχυρότερα και αποτελεσματικότερα «όπλα», που διαθέτει, για να εξαφανίσει τις αντίθετες φωνές και κινήσεις, ακόμα και όταν αυτές εμφανίζονται με την απλή μορφή των ενστάσεων και αντιρρήσεων.
Στην Ελλάδα την τελευταία επταετία με την επικράτηση του δόγματος της σκληρής λιτότητας, το οποίο αποτελεί θεμελιώδη επιλογή του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, η τακτική αυτή έγινε καθολικότερη και πιο ισχυρή. Αποτέλεσμα της ενίσχυσης αυτής συνιστά η επιστράτευση του μηχανισμού της ποινικής καταστολής κόντρα σε κάθε προσπάθεια εναντίωσης της κοινωνίας και των ομάδων της στα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα. Βέβαια, το φαινόμενο αυτό δεν γεννήθηκε τα τελευταία επτά χρόνια, αλλά εντάθηκε και ισχυροποιήθηκε.
 Πολλαπλασιάσθηκαν οι περιπτώσεις εμφάνισής του, μερικές από τις οποίες ενδεικτικά είναι η δίωξη 77 πολιτών της Βοιωτίας, οι οποίοι «τόλμησαν» να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά και συμβολικά για την υποβάθμιση των δομών υγείας Θήβας και Λιβαδειάς τον Ιούλιο του 2014, η ποινική καταστολή του κινήματος στις Σκουριές και στην Κερατέα, των αγώνων της κίνησης «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», η αυτόματη ποινική στοχοποίηση των καταλήψεων, η εφαρμογή του αντιτρομοκρατικού νόμου και του κουκουλονόμου κυρίως σε κοινωνικούς αγωνιστές παρά σε "εγκληματικές ενέργειες", οι απαγορεύσεις συγκεντρώσεων με την απειλή της ποινικής εμπλοκής και η κήρυξη τους ως παράνομων, η σωρεία δικαστικών αποφάσεων που κρίνουν "παράνομες και καταχρηστικές" αγωνιστικές κινητοποιήσεις εργαζομένων, απεργίες κλπ.
 Στο πλαίσιο αυτό ο αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός, πολιτικός και πολιτιστικός χώρος «Η ΣΦΗΝΑ» διοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση με θέμα τις πολιτικές διώξεις και την επίμονη προσπάθεια για έλεγχο και καταστολή των κοινωνικών κινημάτων και ομιλητές νομικούς επιστήμονες – συνηγόρους με τεράστια σχετική εμπειρία.
 Σας προσκαλούμε στην Εκδήλωση – Συζήτηση με θέμα:
 «ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ, ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ» την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 και ώρα 19:30 μ.μ. στην αίθουσα «ΑΡΜΟΝΙΑ» στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων. 
 Θα μιλήσουν οι νομικοί Ιωάννα Κούρτοβικ και Κώστας Παπαδάκης

Πρόσκληση σε εκδήλωση

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget