Από Πέμπτη o ισχυρότερος καύσωνας της 10ετίας !!!

Με το θερμόμετρο να φθάνει τους 36 βαθμούς Κελσίου θα ξεκιινήσει η εβδομάδα και σε αυτά τα επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία και την Τρίτη. Σύμφωνα μάλιστα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας καταιγίδες θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου της Στερεάς Ελλαδας και στην Πελοπόννησο.
 Η θερμοκρασία από την Τετάρτη θα σημειώσει άνοδο.
 Την ίδια ώρα για μεγάλο καύσωνα και θερμοκρασίες που θα μετατρέψουν τη χώρα σε Αλγερία και Μαρόκο προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. Μιλά για πολύ θερμές αέριες μάζες που θα κινηθούν τις επόμενες ημέρες και θα φθάσουν στην πόρτα μας. Μάλιστα προσδιορίζει την καυτή έλευση την Πέμπτη.
 Η Ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB
 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΚΑΥΣΩΝΕΣ ΤΗΣ 10ΕΤΙΑΣ - ΣΤΟΥΣ 43°C ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ
 Στην κυριολεξία, η Αλγερία και το Μαρόκο θα "μετακομίσουν" στη χώρα μας, μιας και αυτή τη στιγμή, οι πολύ θερμές αέριες μάζες βρίσκονται σε αυτές τις βορειοδυτικές περιοχές της Αφρικής και τις επόμενες ημέρες θα κινηθούν ανατολικότερα.
 * ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΟΛΗ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΕΥΡΩΠΗ
 Αυτές οι εξαιρετικά θερμές αέριες μάζες θα επηρεάσουν σε έκταση το μεγαλύτερο κομμάτι της ανατολικής και νότιας Ευρώπης όπως και σχεδόν όλη τη Μεσόγειο, τις υπόλοιπες περιοχές της βόρειας Αφρικής, την Κύπρο, την Τουρκία μέχρι και τη μέση Ανατολή. Ενώ ως προς τη βόρεια συνιστώσα, ο καύσωνας θα "ταλαιπωρήσει" έως και τα βορειοανατολικά τμήματα της Ευρώπης και θα φτάσει ενδεχομένως μέχρι και τη Ρωσία.
 * ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΟΥΣ 38-39°C - ΑΝΑΣΕΣ ΔΡΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
 Από σήμερα έως και την Τρίτη, ναι μεν θα επικρατεί ζέστη μιας και επηρεαζόμαστε από τα "υπολείμματα" του καύσωνα που έπληξε 15 μέρες τώρα τη δυτική Ευρώπη, αλλά η θερμοκρασιακή οροφή δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 38-39°C τοπικά. Βέβαια, κατά τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες, θα εκδηλώνονται κάποιες μπόρες η και μεμονωμένες καταιγίδες στα εσωτερικά κυρίως τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας και ιδιαιτέρως στις πιο ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Εκεί οι κάτοικοι τουλάχιστον θα δροσιστούν...
 * Η ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΜΕΡΑ
 Την Τετάρτη οι εξαιρετικά θερμές αέριες μάζες θα βρίσκονται μια ανάσα από την Ελλάδα. Η θερμοκρασία ενδεχομένως να σημειώσει ακόμη μια μικρή άνοδο και ίσως φτάσει εκείνη τη μέρα στους 39-40°C. Αυτό θα είναι το πρώτο πιάτο, διότι το κυρίως μενού θα έρθει από την Πέμπτη
 * ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ
 Αν νομίζετε ότι αυτές τις ημέρες ζεσταθήκατε αρκετά ή και μερικοί από εσάς ταλαιπωρηθήκατε από τους 36-37°C, τότε θα σας πληροφορήσω ότι από την ερχόμενη Πέμπτη όλα θα αλλάξουν. Μάλιστα, αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, θα πρέπει να αναμένεται νέα περαιτέρω άνοδο του υδραργύρου κατά 6-7°C.
 Έτσι λοιπόν, από την ερχόμενη Πέμπτη έως και την Κυριακή (αυτό φαίνεται αυτή τη στιγμή) οι μέγιστες θερμοκρασίες θα προσεγγίζουν τα επίπεδα των 41-42°C και τοπικά 43°C σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν ακόμη και ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ θερμοκρασίες σε πολύ τοπικό επίπεδο.
 Αυτή τη στιγμή δεν είναι κανείς στη θέση να σας αναφέρει με ακρίβεια για το ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο. Αυτό είναι κάτι που θα σας το αναλύσω διεξοδικά τις επόμενες ημέρες. Για παράδειγμα στην Αθήνα η θερμοκρασία φαίνεται ότι με ιδιαίτερη ευκολία θα ξεπεράσει τους 40-41°C, ενώ στον Θεσσαλικό κάμπο ίσως σημειωθούν και θερμοκρασίες ΡΕΚΟΡ που αυτή τη στιγμή δεν θέλω να σας αναφέρω για να μην σας ανησυχήσω. Εξάλλου είπαμε, δεν χρειάζεται καμία ανησυχία, απλώς πρέπει όλοι μας να προετοιμαστούμε.
 * ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΘΥΜΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2007
 Οι θερμοκρασίες θα είναι τέτοιες όπου σίγουρα πολλοί από εμάς θα θυμηθούμε τον Ιούνη του 2007, όταν στην Ελευσίνα σημειώθηκε η θερμοκρασία ρεκόρ των 46,5°C! Δεν ξέρει κανείς από τώρα αν θα φτάσουμε σε αυτές τις θερμοκρασίες, όμως σίγουρα κάτι παρόμοιο θα ζήσουμε...
 * ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ - Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΙ
 Εδώ και αρκετές ημέρες, καθημερινά, "φωνάζω" και ενημερώνω γι'αυτό που έρχεται από την ερχόμενη Πέμπτη. Ας βοηθήσουμε όλοι μας με μια κοινοποίηση διότι η ανακοίνωση αυτή πρέπει να φτάσει σε όσους πιο πολλούς μπορούμε.
 Υπάρχουν άστεγοι, άνθρωποι με προβλήματα και ολόκληρες οικογένειες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να δροσιστούν κάτω από τα κλιματιστικά τους.
* Η ΕΜΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΣΙΩΠΟΥΝ
 Κανείς αρμόδιος φορέας δεν έχει ανακοινώσει κάτι ακόμη. Ελπίζω να μη γίνει 24 ώρες πριν όπως συνηθίζουν να κάνουν. Είπαμε και εχθές, προέχει η ενημέρωση των πολιτών και ας πέσουμε 1°C έξω στα προγνωστικά μας. Οπότε οι δημόσιοι φορείς να μην φοβούνται μην εκτεθούν, μιλάμε για κάτι πολύ ισχυρό που φαίνεται εδώ και πολλές ημέρες. Δεν είναι δυνατόν να σιωπούν...

ισχυρότερος καύσωνας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget