Απόσυρση των εγκυκλίων για τις ηλεκτρονικές εγγραφές στα ΕΠΑΛ ζητάει η ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Βοιωτίας με την οποία ζητάει απόσυρση των εγκυκλίων για τις ηλεκτρονικές εγγραφές στα ΕΠΑΛ:
 Με έκπληξη διαβάσαμε ότι για το σχολικό έτος 2017-2018 η δήλωση προτίμησης για εγγραφή στα ΕΠΑ.Λ. θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά από τις 19-6-2017 έως τις 23-6-2017 και η εγγραφή των μαθητών θα ολοκληρωθεί έως τις 30 Ιουνίου 2017.
 Πρόκειται λοιπόν να εφαρμοστεί για πρώτη φορά μια διαδικασία εγγραφής στα ΕΠΑ.Λ. παρόμοια με αυτή που ακολουθείται σε δομές κατάρτισης (ΙΕΚ – ΟΑΕΔ).
 Ζητάμε να αποσυρθούν άμεσα οι εγκύκλιοι:
 α)  89047/ΓΔ4/26-5-2017
 β)  Φ1α/91085/Δ4/31-5-2017
 οι οποίες καταπατούν την αρχή ισότητας που ισχύει στη Δημόσια Διοίκηση, καθώς μεταβάλλουν τη περίοδο και τον τρόπο  εγγραφής μαθητών μόνο για τα  ΕΠΑ.Λ.
 Με τις παραπάνω εγκυκλίους αποδυναμώνεται το μαθητικό δυναμικό των ΕΠΑ.Λ. και σε συνδυασμό με την ισχύουσα νομοθεσία για τον ελάχιστο αριθμό μαθητών που απαιτούνται για τη δημιουργία τομέων και ειδικοτήτων, είναι σίγουρο ότι δεν θα λειτουργήσουν δεκάδες τμήματα, με ότι αυτό συνεπάγεται για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
 Δεν δίνεται η δυνατότητα να δηλωθούν όλες οι Ειδικότητες των Τομέων, όσων προφανώς πληρούν τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία τους σε κάθε ΕΠΑΛ. Η απόφαση για το ποιες ειδικότητες θα δημιουργηθούν τη χρονιά 2017-18 έπρεπε να έπεται των δηλώσεων προτίμησης των μαθητών.
 Οι απόφοιτοι ΓΕΛ και ΕΠΑ.Λ σχ. Έτους 2016-17 οι οποίοι δεν θα πετύχουν σε σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν για απόκτηση πτυχίου σε ειδικότητες πρώτης επιλογής τους, αφού αρκετοί τομείς θα έχουν κλείσει λόγω έλλειψης του αναγκαίου αριθμού μαθητών.
 Με τον βιαστικό αυτό τρόπο της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής εγγραφής (χρησιμοποιώντας κωδικούς TAXISNET)  σε πολύ κλειστά χρονικά περιθώρια, αποτρέπει τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στα ΕΠΑ.Λ. και τα οδηγεί στην γενική εκπαίδευση. Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας:
 Να αποσύρει τις αιφνιδιαστικές εγκυκλίους και να κάνει πράξη τα λόγια για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Να σεβαστεί τούς μαθητές, τους γονείς και τους καθηγητές, που στελεχώνουν και θα στελεχώσουν τα ΕΠΑ.Λ. της χώρας.
Να μην κλείσει κανένας τομέας και καμία ειδικότητα στα ΕΠΑ.Λ. που αποτελούν  βασικό μοχλό για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Χώρας.
Να δώσει το δικαίωμα στους μαθητές παλαιών τύπων ΕΠΑ.Λ με ανεπαρκή φοίτηση στη Γ΄ τάξη ημερησίων και Δ΄ Εσπερινών ΕΠΑ.Λ  να αποκτήσουν απολυτήριο και πτυχίο.
Η έγκριση λειτουργίας τμημάτων στα ΕΠΑ.Λ να γίνεται με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από πλήρως αιτιολογημένη εισήγηση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget