επιστολή Ντασιώτη στην ΕΡΓΟΣΕ - Αφύλακτο το σιδηροδρομικό δίκτυο

    Αξιότιμοι κύριοι,
     Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να σας ενημερώσω για ένα οξύτατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη της Αλιάρτου, έδρα του καλικρατικού Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων  και το οποίο εμπίπτει άμεσα στο πεδίο των αρμοδιοτήτων σας ή των γενικότερων ευθυνών ως δημόσιοι λειτουργοί.
      Η Αλίαρτος διασχίζεται σε μήκος πολλών εκατοντάδων μέτρων από τις σιδηροδρομικές γραμμές οι οποίες χωρίζουν τον οικιστικό ιστό σε δύο τμήματα. Το βόρειο τμήμα της,  αποτελούμενο από τους οικισμούς Μούλκι και Συνοικισμό Ευρυτάνων με πληθυσμό άνω των 2.000 κατοίκων, εξυπηρετείται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές οι οποίες βρίσκονται στο νότιο τμήμα. Ενδεικτικά αναφέρω  τους Ιερούς Ναούς, το Κοιμητήριο, όλες τις αθλητικές υποδομές της πόλης, όλα τα Σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, το Κέντρο Υγείας, καθώς και το εμπορικό κέντρο.
       Με άλλα λόγια οι κάτοικοι του βόρειου τομέα της Αλιάρτου ακόμη και για τις στοιχειώδεις καθημερινές ασχολίες τους θα πρέπει να διασχίσουν, πεζοί , τις σιδηροδρομικές γραμμές από διάφορα σημεία  για να εξυπηρετηθούν.
       Το σιδηροδρομικό δίκτυο είναι παντελώς αφύλακτο και χωρίς καμία περίφραξη, διαβάσεις πεζών δεν υπάρχουν και αντιλαμβάνεστε πως όλος αυτός ο πληθυσμός που καθημερινά κινείται  διακινδυνεύει τη ζωή του.
      Μόλις χθες  (Τρίτη 27-6-2017) είχαμε τραγικό ατύχημα με διαμελισμό ενός ηλικιωμένου που διέσχιζε τις αφύλαχτες γραμμές, μπροστά σε κατοικίες του Συνοικισμού Ευρυτάνων, πριν μερικούς μήνες ένας ακόμη λίγα μέτρα πιο πάνω, ενώ τα τελευταία χρόνια ,έχουμε αρκετά θανατηφόρα σε όλο το Δίκτυό σας εντός του οικιστικού ιστού.
      Είναι σαφές πως η πόλη της Αλιάρτου είναι άκρως επικίνδυνη για τους ίδιους τους κατοίκους της, που αναγκαστικά για να εξυπηρετηθούν θα πρέπει να διέλθουν από τις αφύλακτες σιδηροδρομικές γραμμές.
      Χωρίς να θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά επειδή γνωρίζω τον τρόπο λειτουργίας της πόλης και τις καθημερινές ανάγκες των δημοτών μου, θεωρώ ζήτημα χρόνου το επόμενο ατύχημα και τρέμω στην ιδέα ότι μπορεί να  αφορά μαθητές οι οποίοι κατά δεκάδες διασχίζουν καθημερινά το δίκτυό σας για τα σχολεία τους ή τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης.
       Αντιλαμβάνεστε ότι οι ευθύνες της εταιρείας  σας είναι τεράστιες και είναι βέβαιο ότι θα αναζητηθούν. Σε κάθε περίπτωση οφείλετε να σκύψετε στο πρόβλημά μας και να δώσετε λύση. Σε επανειλημμένες οχλήσεις μας προς την ΕΡΓΟΣΕ, έχουμε θέσει το ζήτημα ,χωρίς όμως να δοθεί καμία λύση. Τώρα το θέτω με τον πιο επίσημο και επιτακτικό τρόπο και ζητώ απλά να διασφαλίσετε την σωματική ακεραιότητα και την ασφάλεια των δημοτών μου.
       Είναι άμεση ανάγκη –και έχετε χρέος απέναντι στις ζωές που χάθηκαν, αλλά κυρίως σε αυτές που οφείλετε να προστατέψετε- να αποστείλετε κλιμάκιο τεχνικών σας ,το οποίο σε συνεργασία μαζί μας θα καθορίσει τα σημεία κατασκευής διαβάσεων πεζών, καθώς  και το χρονοδιάγραμμα περίφραξης του Δικτύου σας ,σε πρώτη φάση εντός του οικισμού.
       Ο χρόνος που δεν προβαίνετε σε αυτές τις ενέργειες κυλάει εις βάρος των επόμενων θυμάτων ,που με μαθηματική ακρίβεια θα υπάρξουν.
Παρακαλώ για τις ενέργειές σας  και είμαι στη διάθεσή σας

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΟΙΝ. 
1.   κο Σπίρτζη Χρήστο
Υπουργό Μεταφορών
Επικοινωνιών και Δικτύων
Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε
Παπάγου, Τ.κ. 15669
2.   κο Θηβαίο Νικόλαο
Βουλευτή Βοιωτίας
3. κο Κουτσούμπα Ανδρέα
Βουλευτή Βοιωτίας

επιστολή Ντασιώτη στην ΕΡΓΟΣΕ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget