Κώστας Μπακογιάννης - έχουν ξεκινήσει να αλλάζουν όλα για τον Ασωπό

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Τανάγρας για την παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, που εφέτος ήταν αφιερωμένη στην εξυγίανση και την ανάπτυξη του Ασωπού, μέσω του σχεδίου και των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνονται και βασίζονται στους άξονες της Υγείας, του Περιβάλλοντος και της Επιχειρηματικότητας.
 Με θερμά λόγια τόσο για το έργο που ήδη έχει γίνει, όσο και για τις επόμενες φάσεις που θα οδηγήσουν στην ολοκλήρωσή του, μίλησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξης Χαρίτσης αλλά και όλοι οι εκπρόσωποι φορέων.
 Το σήμα για την έναρξη των εκδηλώσεων, δόθηκε με την συμβολική φύτευση μίας ελιάς στην είσοδο του κλειστού γηπέδου καλαθοσφαίρισης Σχηματαρίου, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας, κ.κ. Γεώργιο, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμαρχο Τανάγρας. Ακολούθως, παρουσιάστηκε, από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη, το πλήρες σχέδιο για την εξυγίανση και την ανάπτυξη του Ασωπού (δείτε εδώ: https://youtu.be/ibDumxZbW6M), αναπτύχθηκαν οι στόχοι που έχουν τεθεί για την οριοθέτηση της βιομηχανικής ζώνης των Οινοφύτων, αλλά έγινε και ένας πρώτος απολογισμός για τις δράσεις που έχουν γίνει σε συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς και πανεπιστημιακά ιδρύματα. Ο κ. Μπακογιάννης έστειλε σαφές μήνυμα για την ολοκλήρωση μίας περιόδου απραξίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος του Ασωπού και αναφέρθηκε στην στενή συνεργασία με τον Δήμο Τανάγρας και τον Δήμαρχό της κ. Βασίλη Περγάλια, τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, το Επιμελητήριο Βοιωτίας, το Ινστιτούτο Αθανάσιος Παντελόγλου και την κοινωνία των πολιτών, για την έναρξη μίας περιόδου συστράτευσης δυνάμεων από την κοινωνία, την πολιτεία και όλους τους φορείς, ώστε να εξυγιανθεί και να αναπτυχθεί ολόκληρη η περιοχή του Ασωπού.
 Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων βραβεύθηκαν τρεις μαθητές από δημοτικά σχολεία και τρεις από γυμνάσια της Στερεάς Ελλάδας που κέρδισαν στον διαγωνισμό έκθεσης και ζωγραφικής με θέμα το περιβάλλον, ενώ το ενδιαφέρον εκατοντάδων παρευρισκόμενων κέρδισε η συναυλία του τραγουδοποιού και ερμηνευτή Μίλτου Πασχαλίδη, που έκλεισε τον κύκλο όλων των  δράσεων της ημέρας. Στις δηλώσεις του, με αφορμή τις εκδηλώσεις, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε:
 «Τίποτε δεν είναι όπως πριν. Ήδη έχουν ξεκινήσει να αλλάζουν όλα για τον Ασωπό και σήμερα σφραγίστηκε μία συμφωνία ενότητας και δύναμης για να πετάξουμε στα σκουπίδια το παλιό και να δημιουργήσουμε επιτέλους αυτό που όλοι οι πολίτες της Στερεάς Ελλάδας ονειρευόμαστε. Έναν Ασωπό που θα αποτελεί το σύμβολο του Περιβάλλοντος για ολόκληρη την Ελλάδα, τον Ασωπό που θα δίνει ζωή και υγεία, αλλά και τον Ασωπό που θα δίνει ευκαιρίες ανάπτυξης ιδεών και ανάπτυξης υγιούς επιχειρηματικότητας. Σήμερα βάλαμε την ταφόπλακα στην αναξιοπρέπεια, την ιδιοτέλεια και τις σκοπιμότητες και προχωρήσαμε, ως κοινωνία, στην επίτευξη του δικού μας στόχου, να παραδώσουμε στα παιδιά μας τη Στερεά Ελλάδα που τους πρέπει».

Κώστας Μπακογιάννης

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget