ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Π.Ε.Δ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας συνεδρίασε, σήμερα 26 Ιουνίου 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:30 π.μ. στα γραφεία της Π.Ε.Δ., στη Λαμία, μετά την με αρ. πρωτ.: 595/21.06.2017 πρόσκληση του κου Υπερήφανου Λουκά, Δημάρχου Ορχομενού και Προέδρου του Δ.Σ., σε νόμιμη απαρτία, διότι από τα είκοσι ένα (21) μέλη ευρέθησαν παρόντα δεκαπέντε (15). Στο πλαίσιο του 2ου θέματος:
«Ενημέρωση - Συζήτηση για το ζήτημα των Συμβασιούχων μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου» τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, μετά από διαλογική συζήτηση, κατέληξαν ΟΜΟΦΩΝΑ στην έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος.
 ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας τάσσεται υπέρ της άμεσης καταβολής των δεδουλευμένων στους συμβασιούχους καθαριότητας, που εργάζονται στον ευαίσθητο και συνάμα νευραλγικό αυτό τομέα για τους Δήμους μας και τις τοπικές μας κοινωνίες.
 Θεωρούμε αδιαπραγμάτευτη τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών καθαριότητας.
 Είναι κοινή θέση όλων μας η οριστική λύση του προβλήματος των επαναλαμβανόμενων συμβάσεων υπηρεσιών καθαριότητας ορισμένου χρόνου, με την προκήρυξη, μέσω ΑΣΕΠ, μόνιμων θέσεων εργασίας που θα καλύπτουν τις ανάγκες των Δήμων.
 Επίσης, είναι κοινώς αποδεκτό ότι οι συμβασιούχοι στον συγκεκριμένο τομέα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες για τους Δήμους.
 Η παραμονή των σκουπιδιών στους δρόμους αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και θα πρέπει να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους για ξεκινήσει άμεσα η αποκομιδή τους και να εξαλειφθούν οι εν λόγω εστίες μόλυνσης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας
 ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΛΟΥΚΑΣ
 Δήμαρχος Ορχομενού

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Π.Ε.Δ. ΣΤΕΡΕΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget