Ξεκινούν οι συντάξεις πείνας από 200 έως 700 ευρώ για 65.000 συνταξιούχους σε πρώτη φάση

Από αυτή την εβδομάδα θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται οι πρώτες νέες συντάξεις του νόμου Κατρούγκαλου που θα κυμαίνονται από 200 έως 700 ευρώ, ενώ πολλοί νέοι συνταξιούχοι θα πάρουν ακόμη λιγότερα ποσά λόγω συμψηφισμού με την προσωρινή σύνταξη που έπαιρναν στο μεσοδιάστημα από την υποβολή του αιτήματος έως και σήμερα.
 Το σοκ από τις νέες μειωμένες συντάξεις του νόμου Κατρούγκαλου θα υποστούν σε πρώτη φάση περίπου 65.000 ασφαλισμένοι, οι οποίοι έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου του 2016, όπως αναφέρουν Τα Νέα.
 Ο νέος τρόπος υπολογισμού που οδηγεί σε συμπιεσμένες αποδοχές θα αγγίξει ακολούθως 200.000 ασφαλισμένους που εκτιμάται ότι θα συνταξιοδοτηθούν την επόμενη πενταετία.
 Οι μειώσεις κυμαίνονται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έως και 30%. Κι αυτό γιατί όσοι αποχωρούν από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα θα λάβουν ως κύρια σύνταξη το άθροισμα δυο ποσών. Της εθνικής σύνταξης η οποία θα καταβάλλεται με αυστηρές προϋποθέσεις και της ανταποδοτικής που θα υπολογίζεται με βάση τον μέσο όρο αποδοχών από το 2002 και μετά αλλά και με νέους χαμηλότερους συντελεστές αναπλήρωσης. Μεγάλες απώλειες θα υποστούν οι ασφαλισμένοι με μισθό άνω των 1.000 ευρώ και περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης.

συντάξεις πείνας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget