ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ - Υποβάθμιση Κέντρων Υγείας Διστόμου - Αλιάρτου – Σχηματαρίου

Με βάση ενημερώσεις Ιατρών και εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Διστόμου- Αλιάρτου και Σχηματαρίου αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα η υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας στο Νομό Βοιωτίας. Συγκεκριμένα δεν θα εφημερεύουν όλο το 24ωρο αλλά μόνο το πρωί ή και στην καλύτερη των περιπτώσεων και το απόγεμα. Με λίγα λόγια θα μετατραπούν σε Αγροτικά Ιατρεία.
 Αυτό θα είναι πλήγμα για την Πρωτοβάθμια Υγειονομική περίθαλψη των περιοχών, διότι:
 -Το Κέντρο Υγείας Διστόμου εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους του Δήμου Δ.Α.Α. , όσο και των όμορων νομών, Δήμο Δελφών και Δήμο Λιβαδέων, καθώς και επισκέπτες.
 Στην περιοχή υπάρχει η μεγαλύτερη Βιομηχανική μονάδα της Ελλάδος, το Αλουμίνιο της Ελλάδος , όπως και το Χιονοδρομικό Κέντρο του Παρνασσού, το μεγαλύτερο της χώρας, που εξυπηρετούνται από το Κέντρο Υγείας Διστόμου.
 -Το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου βρίσκεται στην καρδιά το Νομού και εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες τόσο από τον Δήμο Λιβαδέων όσο και από το Δήμο Θηβαίων και Ορχομενού.
 -Το Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου βρίσκεται στην καρδιά της μεγαλύτερης βιομηχανικής ζώνης στην Ελλάδα, με χιλιάδες εργαζόμενους.
 Η υποβάθμιση θα είναι ένα ακόμη πλήγμα προς τους πολίτες που βάλλονται από τις μνημονιακές πολιτικές, μειώσεις συντάξεων, μισθών, αύξηση ανέργων σε μια αγροτική περιοχή, που είναι ο Νομός Βοιωτίας, σε συνδυασμό και με την υπολειτουργία των δύο Νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας υποβαθμίζεται πλήρως τόσο η Πρωτοβάθμια, όσο και η Δευτεροβάθμια ιατρική περίθαλψη του Νομού.
 Προς:- Υπουργό Υγείας Κον Ανδρέα Ξανθό
 * Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Κον Παύλο Πολάκη
 Κοινοποίηση: Διοικητή 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας
 Κον Νέστορα Αντωνίου

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ
Πρώην Βουλευτής

Υποβάθμιση Κέντρων Υγείας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget