Η … ΠΕΝΤΑΔΥΜΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ηλίας Τραμπάκουλος
 Το σωτήριο έτος 1984 ένα διαφορετικό γεγονός συγκλόνισε το πανελλήνιο και τη Θήβα. Ο Γιώργος και η Ασημίνα Χλωρού έφεραν στον κόσμο- μετά από 14 χρόνια έγγαμου βίου- τα πρώτα πεντάδυμα της Ελλάδας και τα δεύτερα παγκοσμίως . ΝΟΥΝΟΥ, Pampers, 120 ενωμένα εργοστάσια (και εγώ δεν ξέρω ποιοι άλλοι) έγιναν υποστηρικτές της οικογένειας στο δύσκολο έργο που ακολούθησε το αρχικά ευχάριστο γεγονός.
Θυμάμαι τον μπαμπά να προσλαμβάνεται στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας της Θήβας και τη μαμά ΠΑΝΤΑ με ένα πλατύ χαμόγελο παρά το δύσκολο του μεγαλώματος.
Με αφορμή το ξεκίνημά τους στο σχολείο, ο τοπικός σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών πήρε την πρωτοβουλία να οργανώσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στον ΑΟ ΘΗΒΑ και τους παλαίμαχους της εθνικής Ελλάδας. ( ; ) Σκορ δεν θυμάμαι. Δεν είχε, άλλωστε, καμία σημασία. Σημασία είχε ότι πλήθος θεατών, μικρών και μεγάλων, ανέβηκε στο γήπεδο και, καταβάλλοντας τον οβολό του, ενίσχυσε την οικογένεια.
Σήμερα τα παιδιά έχουν μεγαλώσει, έχουν πατήσει τα 33. Τα είδαμε και τα καμαρώσαμε και στο «ΠΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ», της Βίκυς Χατζηβασιλείου. Με αξιοπρέπεια πεντάδυμα και μητέρα συνάντησαν έναν από τους βασικούς στιχουργούς του Στέλιου Καζαντζίδη που είχε γράψει και μελοποιήσει ένα τραγούδι με αφορμή την γέννησή τους.
Αναμνήσεις …
Φωτό 1: Ο τότε αντιδήμαρχος Θηβαίων κ. Θανάσης Αρκούδης απονέμει κύπελλο στον μεγάλο Μίμη Παπαϊωάννου.
Φωτό2: Ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Δ/Ν Θήβας προσφέρω στην περιτριγυρισμένη από τα πεντάδυμα μητέρα ανθοδέσμη.
Φωτό3: Τα παιδιά στα 31 τους στο «ΠΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ»
Φωτό4: Το σχετικό άρθρο στην τοπική εφημερίδα «ΘΗΒΑΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ» (τ.8 /9-8-1984) με συνέντευξη των γονέων στον φίλο Θανάση Τσάκωνα.


Ηλίας Τραμπάκουλος

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget