Δράσεις του Σ.Π.Ο.Α.Κ. για την δραστική μείωση της πλαστικής σακούλας στον Κορινθιακό Κόλπο

Σας κοινοποιούμε το Πρόγραμμα της 1ης Εκδήλωσης, από μια σειρά δράσεων του Σ.Π.Ο.Α.Κ. στα πλαίσια προώθησης της καμπάνιας για την δραστική μείωση και τελική κατάργηση της πλαστικής σακούλας στους Δήμους του Κορινθιακού Κόλπου, ως κάτωθι:
 Πρόσκληση – Πρόγραμμα στην πρώτη Εκδήλωση – Διαβούλευση για την μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας στον Κορινθιακό Κόλπο Πέμπτη 18:15 μ.μ. 1 Ιουνίου 2017 
Αίθουσα «Αλέξανδρος Κοφίνης» Θήβα.
 Ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ» (www.spoak.gr) και η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (Ο.Ε.Α.) (www.ecorec.gr) υλοποιούν μία εκστρατεία ενημέρωσης για την μείωση της χρήσης της Πλαστικής Σακούλας στους Δήμους του Κορινθιακού Κόλπου με την υποστήριξη των Δήμων της ευρύτερης περιοχής, των τοπικών και κοινωνικών φορέων. Οι στόχοι της εκστρατείας είναι:
 ü Η προστασία του ιδιαίτερου χώρου του Κορινθιακού Κόλπου, που χαρακτηρίζεται από μοναδικά φυσικά, αρχαιολογικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά,
 ü Η ευαισθητοποίηση των κατοίκων και των επισκεπτών του Κορινθιακού Κόλπου για να μειωθεί και καταργηθεί η χρήση της πλαστικής σακούλας,
 ü Η κατάθεση προτάσεων και η διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς και τους δημότες του Κορινθιακού Κόλπου για γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή της σχετικής ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας.
 Στα πλαίσια της εκστρατείας θα γίνουν πολλές δράσεις, όπως: α) ενημέρωση χιλιάδων μαθητών γυμνασίου - λυκείου, β) παραγωγή και διανομή ειδικού ενημερωτικού φυλλαδίου και τσαντών πολλών χρήσεων, γ) πραγματοποίηση διαδικτυακής διαβούλευσης για τοπικά μέτρα πολιτικής μείωσης της χρήσης πλαστικής σακούλας, δ) δύο σεμινάρια εκπαιδευτικών, και ε) εκδηλώσεις σε 6 Δήμους του Κορινθιακού Κόλπου και πολλές άλλες ενέργειες δημοσιοποίησης.
 Την 1η Ιουνίου 2017 στις 13:00 στο Δήμο Λεβαδέων θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου του Προέδρου του Σ.Π.Ο.Α.Κ. κ. Χαλβατζή Σταμάτη, του Προέδρου της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης Δρ. Κυρκίτσου Φίλιππου, της Δημάρχου Λεβαδέων κας Πούλου Γιώτα και του Δημάρχου Θηβαίων κ. Νικολάου Σπύρου. Στην συνέντευξη τύπου θα αναλυθούν οι στόχοι και οι δράσεις της εκστρατείας στον Κορινθιακό Κόλπο.
 Με την παρούσα πρόσκληση σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην 1η Εκδήλωση – Διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017 στις 18:15 μ.μ. στην Αίθουσα «Αλέξανδρος Κοφίνης» στο Δήμο Θήβας. Η συγκεκριμένη πρώτη εκδήλωση της εκστρατείας συνδιοργανώνεται με τους Δήμους Λεβαδέων και Θηβαίων. Το αναλυτικό πρόγραμμα της Εκδήλωσης – Διαβούλευσης παρουσιάζεται ακολούθως.
 Η εκστρατεία ενημέρωσης γίνεται σε συνεργασία και με το Ευρωπαϊκό έργο LIFE DEBAG (LIFE14 GIE/GR/001127) «Ολοκληρωμένη Εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τη Μείωση της Πλαστικής Σακούλας στο Θαλάσσιο Περιβάλλον» (www.debag.eu).
 Εκδήλωση – Διαβούλευση
 Οργανωτές:
 Σ.Π.Ο.Α.Κ., Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Δήμοι Λεβαδέων & Θηβαίων
 στις 18:15 μ.μ. στην αίθουσα «Αλέξανδρος Κοφίνης» στο Δήμο Θήβας

Δράσεις του Σ.Π.Ο.Α.Κ.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget