γέμισαν ασφυκτικά το Συνεδριακό Κέντρο στην παρουσίαση βιβλίου του π. Σπυρίδωνα Βασιλάκου (ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΟΥ ΑΝΟΙΞΕ.. )

 Την επομένη κιόλας ημέρα της κυκλοφορίας του, την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017, η πόλη της Θήβας επιφύλαξε μια μοναδική έκπληξη στο νέο βιβλίο του π. Σπυρίδωνα Βασιλάκου «ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΟΥ ΑΝΟΙΞΕ… από τα παραμύθια του χθες στην αλήθεια του σήμερα!».
Πριν καλά-καλά γίνει γνωστό ότι κυκλοφόρησε το βιβλίο, 700 περίπου άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εκδόσεων «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ» και γέμισαν ασφυκτικά το Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων και τον περιβάλλοντα χώρο για να παρακολουθήσουν την βιβλιοπαρουσίασή του. Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου. Στη συνέχεια για το βιβλίο μίλησαν με ζωντανό και γλαφυρό τρόπο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και ο Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Γιάγκου, Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγ. Θεοδώρας και Εφημέριος του Ι.Ναού Παναγίας Λαοδηγήτριας. Μεταξύ άλλων οι ομιλητές ανέφεραν ότι το βιβλίο έχει μια μοναδική πρωτοτυπία και είναι το πρώτο που κυκλοφορεί μ᾿ αυτό το περιεχόμενο!
Ο συγγραφέας μάς αποκαλύπτει τους θησαυρούς που κρύβονται στα παιδικά μας παραμύθια και που είναι τόσο χρήσιμοι στην ενήλικη καθημερινότητά μας. Εάν στην παιδική μας ηλικία ήταν η συντροφιά μας, τώρα που μεγαλώσαμε, τα παραμύθια με το βαθύ τους νόημα έχουν μια απίστευτη δύναμη την οποία και μας προσφέρει μέσα από την καρδιά του ο π. Σπυρίδων! Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε με την χαρακτηριστική της φωνή που συναρπάζει τους ακροατές της ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, η ραδιοφωνική παραγωγός Σοφία Χατζή. Την εκδήλωση πλαισίωσε με τραγούδια από τη συλλογή «Παραμύθι χωρίς όνομα» του Μάνου Χατζηδάκι η Άννα Λιαμή και στο πιάνο συνόδευσε ο Μουσικοδιδάσκαλος Ηλίας Λιαμής.
Τη βραδιά έκλεισε με ευχαριστίες, φανερά συγκινημένος, ο συγγραφέας του βιβλίου π. Σπυρίδων Βασιλάκος. Στο τέλος, ο ενθουσιασμός και η χαρά όλων των παρευρεθέντων ήταν διάχυτος, γιατί είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να ζήσουν από κοντά την πρωτοτυπία που κρύβει το βιβλίο σε κάθε του σελίδα! Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Θηβαίων και της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. και μεταδόθηκε ζωντανά από το συνδρομητικό κανάλι Β.Α.Ι. Την παρουσίαση των εκδόσεων «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ» συντόνισε ο θεολόγος, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός Γιώργος Μπάρλας.
Τίμησαν με την παρουσία τους: ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τανάγρας κ. Πολύκαρπος, Ιερείς, Μοναχοί και Μοναχές της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας,  ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο Δήμαρχος Στυλίδας κ. Απόστολος Γκλέτσος, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και λοιπές αρχές της πόλης της Θήβας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η βιβλιοπαρουσίαση προσέλκυσε πολλούς φίλους του βιβλίου από την Αθήνα, τον Πειραιά και περιοχές της Αττικής!

παρουσίαση βιβλίου του π. Σπυρίδωνα Βασιλάκου

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget