ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ - ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΗ

Συνάδελφοι μεταλλεργάτες,
 Η επίθεση δεν έχει τέλος! Κυβέρνηση και κουαρτέτο έκλεισαν τη νέα συμφωνία – κόλαφο για το λαό, την ώρα που χιλιάδες εργαζομένων διαδήλωναν στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις την αποφασιστικότητά τους να αντιπαλέψουν τη νέα αντιλαϊκή επίθεση, να βάλουν στο επίκεντρο του αγώνα τους την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών τους, την πάλη για τις σύγχρονες εργατικές – λαϊκές ανάγκες.
 Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν: Τριπλό χτύπημα στις συντάξεις με μειώσεις έως και 18% και σε κύριες και σε επικουρικές. Μειώσεις στις συντάξεις και στους μισθούς με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, πρακτικά όποιος μισθωτός ή συνταξιούχος έχει εισόδημα πάνω από 400 ευρώ θα φορολογείται. Οριστική κατάργηση της Κυριακής αργίας. Παράδοση των κόκκινων δανείων στα κοράκια του χρηματοπιστωτικού συστήματος με αποτέλεσμα να δυναμώσουν οι πιέσεις σε φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Ακόμα πιο αποτελεσματικά και εκσυγχρονισμένα μέτρα κατασχέσεων και πλειστηριασμών. Νέες διευκολύνσεις για το μεγάλο κεφάλαιο στο σύστημα των ομαδικών απολύσεων.
 Παίρνουμε στα χέρια μας την πανεργατική - πανελλαδική απεργία στις 17 Μάη. Προσπερνάμε τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ, Εργατικό Κέντρο Θήβας, τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, όπου και όπως αν αυτός εκφράζεται, στον κλάδο μας και σε κάθε εργοστάσιο, τους ανθρώπους των αφεντικών που αποτελούν βαρίδια στην ανάπτυξη των αγώνων, στις διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
 Απέναντι στη νέα επίθεση των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των επιχειρηματικών ομίλων, της κυβέρνησης και συνολικά του πολιτικού προσωπικού τους, η εργατική - λαϊκή απάντηση θα πρέπει να τους ταρακουνήσει. Να παραλύσει από απεργούς όλη η χώρα, κάθε κλάδος και χώρος δουλειάς. Για να εμποδίσουμε τα νέα βάρβαρα μέτρα, τα αντεργατικά πλάνα που σχεδιάζουν στην πλάτη μας, για την επιστροφή όσων μας απέσπασαν προσωρινά τα τελευταία χρόνια.
 Οι αγώνες των εργαζομένων σε κάθε περίοδο και σε όλον τον κόσμο είναι οι μόνοι που δυσκόλεψαν τους εκμεταλλευτές, που έφεραν κατακτήσεις, αμφισβήτησαν την κυριαρχία και την εξουσία τους
 Συσπειρωνόμαστε γύρω από το Συνδικάτο, μαζί με τις ταξικές δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. και όλοι μαζί δυναμώνουμε τη φωνή αντίστασης, διεκδικώντας το δικαίωμα στην εργασία και στη ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget