πραγματοποιήθηκε η 6η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας

“6η Συνεδρίαση Δ.Σ. για τη διοργάνωση Συνεδρίου Πολιτισμού, Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού και τη συμμετοχή της Π.Ε.Δ. στην υλοποίηση δράσεων για την ενημέρωση των δήμων σχετικά με τις νέες τεχνολογίες, καλές πρακτικές, ευρωπαϊκά προγράμματα”
 Την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε η 6η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, στα γραφεία της, στη Λαμία. Ιδιαίτερα πλούσια μπορεί να χαρακτηριστεί η ημερήσια διάταξη της συγκεκριμένης συνεδρίασης καθώς περιελάμβανε πληθώρα θεμάτων σε τομείς που αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για την αυτοδιοίκηση και ενδιαφέρουν άμεσα τους πολίτες.
 Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Ορχομενού, κ. Λουκάς Υπερήφανος, αφού καλοσώρισε τα Μέλη παραχώρησε τον λόγο στον Δήμαρχο Λοκρών και Πρόεδρο της Επιτροπής «Πολιτισμού, Παιδείας, Νεολαίας & Αθλητισμού», κ. Ν. Λιόλιο προκειμένου να παρουσιάσει στο Συμβούλιο την πρόταση της Επιτροπής του για τη διοργάνωση σχετικού Θεματικού Συνεδρίου από την Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας. «Θεωρούμε ότι ένα Συνέδριο Πολιτισμού, Παιδείας, Νεολαίας & Αθλητισμού μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει για τον τόπο μας. Στόχος μας θα είναι η προβολή του πλούσιου αποθέματός μας σε όλη την Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Ως αυτοδιοίκηση και ως άμεσοι εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών έχουμε την “υποχρέωση” να βρούμε τρόπους για να αναδείξουμε τη Στερεά Ελλάδα, ώστε να αποτελέσει μια από τις πρώτες επιλογές των τουριστών. Θεωρούμε ότι η χρονική συγκυρία είναι κατάλληλη για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου αυτού και προτείνουμε να τελεστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στους Δελφούς». Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και τα Μέλη του Δ.Σ. χαιρέτησαν την πρωτοβουλία του κ. Λιόλιου κι ενέκριναν την πρότασή του, με την υπόσχεση ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία όλων για την μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία, προβολή και απήχηση.
 Στη συνέχεια ο κ. Υπερήφανος ενημέρωσε το Σώμα για το έργο, στο οποίο μετέχει ως εταίρος η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με τίτλο «Συμμαχία Δημόσιων Δημιουργικών Βιομηχανιών», του Προγράμματος INTERREG EUROPE 2014 – 2020,το οποίο αφορά στη διάδοση καλών πρακτικών στον τομέα του Πολιτισμού και του Τουρισμού και για τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Π.Ε.Δ.. «Η Περιφέρεια προσπαθεί να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία για την ανάδειξη του πολιτισμού και την προώθηση του τουρισμού. Σε αυτό το πλαίσιο συμμετέχει και στο συγκεκριμένο πρόγραμμα του Interreg, το οποίο κρίνεται άκρως χρήσιμο κι εποικοδομητικό. Είναι πολύ σημαντικό, πιστεύω, το γεγονός ότι ο Α’ βαθμός της αυτοδιοίκησης καλείται να συμμετέχει στην Περιφερειακή Επιτροπή των Αντιπροσώπων του προγράμματος καθώς είναι προφανές ότι αναγνωρίζεται η τεχνογνωσία και η πλούσια εμπειρία των Δήμων στους τομείς αυτούς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη, κ. Μπακογιάννη καθώς και τον αρμόδιο θεματικό Αντιπεριφερειάρχη, κ. Χειμάρα για την πρωτοβουλία τους και να επισημάνω ότι για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι στη Στερεά Ελλάδα οι δύο βαθμοί της Αυτοδιοίκησης συνεργάζονται στενά και αρμονικά για το καλό του τόπου μας», ανέφερε μεταξύ των άλλων ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ., κ. Υπερήφανος. Τα Μέλη συμφώνησαν ομόφωνα με την τοποθέτηση του Προέδρου κι εκπρόσωπος της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας ορίστηκε ο Δήμαρχος Λοκρών, κ. Λιόλιος.
 Τα επόμενα θέματα αφορούσαν στη συνδιοργάνωση ημερίδας με θέμα: «Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Νέες τεχνολογίες και Έξυπνες Πόλεις» από τη σύμπραξη των Πανεπιστημίων του Μεταπτυχιακού Προγράμματος της Ε.Ε.Τ.Α.Α. και την Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας και την επίσης συνδιοργάνωση ημερίδας για το πρόγραμμα LIFE από την Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, την Ε.Ε.Τ.Α.Α., το Πράσινο Ταμείο και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Το Σώμα συμφώνησε ότι οι συγκεκριμένες ημερίδες αγγίζουν θέματα που αφορούν άμεσα κι έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους Δήμους και συνεχάρη τον Πρόεδρο, κ. Υπερήφανο για την πρωτοβουλία του.
 Σχετικά με το φλέγον ζήτημα των συμβασιούχων που απασχολούνται στους Δήμους, με τα 8μηνα προγράμματα και τις παρατάσεις αυτών, το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας συμφώνησε στην άποψη ότι θα πρέπει να βρεθεί μια λύση που θα προστατεύει τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους Δήμους. Αρχικά, κρίνεται απαραίτητη κι αδιαπραγμάτευτη η καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους, όμως παράλληλα εξίσου απαραίτητη κρίνεται και η κατοχύρωση των Δήμων, ούτως ώστε να προχωρήσουν νόμιμα στην πληρωμή τους.

Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget