Για καλές σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας και διακριτούς ρόλους έκανε λόγο ο Αρχιεπίσκοπος

Στις σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Β. Ελλάδα, όπου βρίσκεται για να παραβρεθεί στο Ά Πανελλήνιο Συνέδριο στελεχών κατασκηνώσεων των ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, κάνοντας λόγο για πολύ καλές σχέσεις και διακριτούς ρόλους.

 Στην ερώτηση δημοσιογράφου για τις σχέσεις Εκκλησίας Πολιτείας ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε πως είναι πάρα πολύ καλές. Τόνισε πως "υπάρχουν προβλήματα, αλλά προβλήματα υπάρχουν και στις οικογένειες". Επεσήμανε πως απαιτείται συνεργασία για να ξεπερνιούνται οι όποιες δυσκολίες, ενώ για τον χωρισμό Εκκλησίας Πολιτείας υπογράμμισε πως "συχνά ακούμε για χωρισμό, αλλά από τι να χωρίσουμε; Η Εκκλησία είναι χώρος ελευθερίας. Όποιος θέλει να φύγει ας φύγει και αν το μετανιώσει μπορεί να επιστρέψει. Αυτά είναι ιδεολογήματα και εφευρίσκονται για να δημιουργούν προβλήματα. Οι ρόλοι μας είναι διακριτοί. Άλλος ο ρόλος της Εκκλησίας και άλλος της Πολιτείας και όταν υπάρχει ανάγκη όπως τώρα, συνεργαζόμαστε. Και θα ήταν ευχής έργο σε όλους τους τομείς, σε όλους τους χώρους η συνεργασία να έχει τον πρώτο ρόλο".
 Μιλώντας για την περιοχή όπου λαμβάνει χώρα το συνέδριο στην Μακρυνίτσα, που βρίσκεται στα όρια της μητροπόλεως Σιδηροκάστρου, ανέφερε: "Χθες όταν είδα το Καλοχώρι είπα ότι είναι ένας παράδεισος. Σήμερα που ήρθα εδώ θα πω πως είναι η συνέχεια του παραδείσου". Μίλησε για το έργο των κατασκηνώσεων και την ευθύνη τους λέγοντας πως "η παιδική ηλικία έχει τα δικά της προβλήματα και αντιμετωπίζεται με επεμβάσεις, με τρόπους αγωγής από τους μεγαλύτερους. Καλούμαστε να δώσουμε στα παιδιά σοφία μέσα από τη μόρφωση αλλά και την άνωθεν Σοφία, διότι εκεί που συναντώνται αυτά τα δύο είδη Σοφίας εκεί έχουμε τον χαρισματικό άνθρωπο. Σήμερα μας χρειάζονται χαρισματικοί άνθρωποι. Χρειαζόμαστε πρότυπα. Πρότυπα γονέων, κληρικών, πολιτικών".

σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget