Ανακοίνωση -''φωτιά'' από τον Σωτήρη Γερμανό!

O Σωτήρης Γερμανός φέρνει στην επιφάνεια άγνωστες πτυχές από το διαζύγιο με τον Άρη τον περασμένο Δεκέμβρη, που όπως αποδεικνύεται, μόνο βελούδινο δεν ήταν.
 Ο έμπειρος προπονητής και παράγοντας του μπάσκετ, τονίζει μεταξύ άλλων τους λόγους της διαφωνίας του με τους διοικούντες της ομάδας, μιλάει για ‘αρπαγή’ του συλλόγου, για πλήρη διαφωνία σε βασικά θέματα λειτουργίας και πειθαρχίας της ομάδας, ενώ στο τέλος τονίζει την παρακαταθήκη που αφήνει στον Άρη μετά από 30 χρόνια παρουσίας στο σύλλογο.
 ‘Τον Σεπτέμβριο του 2016 η νέα αγωνιστική χρονιά για το ανδρικό τμήμα του Α.Σ. ΑΡΗ ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και προϋποθέσεις και με στόχο τον πρωταθλητισμό και άνοδο στην Γ΄Εθνική κατηγορία.
 Με τους ξένους παίκτες, τους οποίους εγώ επέλεξα, συμφωνήθηκε συγκεκριμένη αμοιβή με την υποχρέωση η παρουσία τους στις προπονήσεις να είναι και αυτή συγκεκριμένη και απαρέκλιτη.
 Στην πορεία οι παρουσίες τους στις προπονήσεις, από 3 που είχε συμφωνηθεί έγιναν 1 (μια) έως 2 (δύο). Με μια προπόνηση την εβδομάδα και τον αγώνα, όσο καλός παίκτης και να είσαι, όσο καλή και να είναι η σύνδεση της ομάδας, όσο καλός και να είναι ο προπονητής, όσες νίκες και να κάνεις σαν σύλλογος, στην τελική ευθεία και στα play off έχεις ακυρώσει όλη την προσπάθεια των συμπαικτών σου, των παραγόντων, του κόσμου, διότι δεν έχεις δυνάμεις να διεκδικήσεις και να παλέψεις για τον κοινό στόχο, αφού έχεις βεβαίως σπαταλίσει και άσκοπο χρήμα (κάτι που τελικά έγινε, (εφόσον στον τελικό με το Σχηματάρι, ο ένας παίκτης έβαλε 2 πόντους και ο άλλος 1).
 Λόγω της χρόνιας εμπειρίας μου στα γήπεδα που φτάνει τα 35 χρόνια, αυτό το γνωρίζω. Δεν είχα απαίτηση να τα κατανοήσει η διοίκηση της ομάδας και ειδικά οι νεόκοποι παράγοντες. Είχα την απαίτηση όμως να γίνει δεκτή η εισήγησή μου για την μείωση του μισθού τους προκειμένου να αναγκαστούν να αλλάξουν συμπεριφορά,όσο ήταν ακόμη νωρίς και η ομάδα είχε σχετικά καλή πορεία.
 Τα τρία μέλη του Δ.Σ όχι μόνο δεν έκαναν δεκτή αυτή την εισήγηση αλλά ενημέρωσαν τους παίκτες για αυτή την εισήγηση με τρόπο που επέλεξαν και εξυπηρετούσε τα σχέδιά τους.
 Το αποτέλεσμα ήταν αυτό να λειτουργήσει αντίθετα του προσδοκούμενου και να δημιουργηθεί ένα νοσηρό κλίμα, με παίκτες που αντιπαθούν τον προπονητή και κάνουν ότι μπορούν με την συναίνεση των παραγόντων για να τον εκθέσουν (αδιαφορία στην άμυνα, απειθαρχία σε τεχνικές οδηγίες, διαδοχικές τεχνικές ποινές με αποβολές κ.λ.π), γεγονός βέβαια που εκτός από τον προπονητή βλάπτει και την ομάδα με ήττες και κακή βαθμολογική θέση. Ο στόχος των Ματσαγγούρα, Λιαμπότη, Παγώνη ήταν να με αναγκάσουν σε παραίτηση. Δεν μπορούσαν να με απολύσουν διότι δεν με είχαν προσλάβει. Αντίθετα εγώ τους είχα προσλάβει σαν παράγοντες.
 Θυσίασαν, προκειμένου να εφαρμόσουν το δόγμα «θέλω-αρπάζω», τον κόπο κάποιων παικτών και το πλεονέκτημα έδρας της ομάδας.
 Έτσι, όταν επιτέλους εγώ σιγουρεύτηκα για το τι μαγειρεύεται πίσω από την πλάτη μου και για το καλό της ομάδας ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑ και ως διά μαγείας εν μία νυκτί η ομάδα βρήκε φυσική κατάσταση, έπαιξε άμυνα, είχε επιθετικές συνεργασίες και άρχισε να νικά…..
 Συνέχισα όμως από την θέση του Γραμματέα του Δ.Σ να βοηθώ τόσο τον νέο προπονητή και την ομάδα, όσο και την γενικότερη λειτουργία όλων των τμημάτων, καθώς και τις εκδηλώσεις του συλλόγου.
 Πριν από την δική μου παραίτηση είχε προηγηθεί και η παραίτηση του επί 8 χρόνια μέλους και ταμία του Συλλόγου κ. Κουτσοβασίλη Φάνη για λόγους αξιοπρέπειας επίσης.
 Το τελικό σχέδιο «αρπαγής» του συλλόγου και αποδόμησης των ανθρώπων που δουλεύουν σ’αυτόν, έγινε στο πρώτο Δ.Σ μετά την ετήσια κοπή πίτας.
 Εκεί ο νεόκοπος παράγοντας Λιαμπότης μου επιτέθηκε γιατί «συνέφαγα» με τον κουμπάρο μου και παράγοντα της Παναγίτσας κ. Γεωργουσόπουλο. Επίσης ήμουνα ένοχος διότι έκανα παρέα και τραγουδούσα με τον πρώην Δήμαρχο κ. Σβίγγο και πολλά άλλα φαιδρά.
 Στην αρχή νόμισα ότι έχει πάρει κάτι. Όταν όμως με κατηγόρησε για ιδιοτέλεια σε σχέση με την ομάδα κάτω από την σιωπηρή παρουσία των Ματσαγγούρα, Παγώνη, Τσάλεζα… θύμωσα με τον εαυτό μου που επέτρεψα αυτό το είδος των ανθρώπων, να τους θεωρώ συνεργάτες, και έτσι δήλωσα εγγράφως την πλήρη παραίτησή μου από κάθε δρώμενο της ομάδας μετά από 30 χρόνια προσφοράς στον ΑΡΗ. 30 χρόνια συνεχούς άμισθης παρουσίας μου στις προπονήσεις, στους αγώνες των τμημάτων (άνδρες,γυναίκες,παίδες,έφηβοι, κορασίδες,νεανίδες,ακαδημίες), γεγονός που βέβαια αποδεικνύεται ανά πάσα στιγμή από τα επίσημα φύλλα αγώνων. 30 χρόνια, σε κάθε μετακίνηση των ομάδων του ΑΡΗ (το γνωρίζουν και οι αθλητές και οι γονείς ) το αυτοκίνητο μου, ήταν το μόνο σίγουρο μεταφορικό μέσο, χωρίς την παραμικρή αποζημίωση. 30 χρόνια, ατέλειωτες ώρες προπονήσεων, αμέτρητοι αγώνες, εκατοντάδες Σαββατοκύριακα αφιερωμένα στον ΑΡΗ και χαμένα για την οικογένεια μου. Αμέτρητες θυσίες και στερήσεις για το καλό της ομάδας.
 Δεν το έκανα για να ακούσω «ευχαριστώ» το έκανα γιατί το ήθελα.
 Αλλά να κατηγορηθώ και για ιδιοτέλεια πάει πολύ…
 Να θυμίσω δε στον κύριο Ματσαγγούρα ότι τα τελευταία 3 χρόνια που προεδρεύει δεν μου έχει δώσει ποτέ (μισθό) αποζημίωση για την δουλειά που παρείχα, παρ’όλες τις υποσχέσεις και τα παχιά λόγια όταν πρωτοήλθε.
 Είπε δε οτι βρήκε 16 παίκτες όταν ανέλαβε… Μάλλον είχε μπερδευτεί. 16 παίκτες, τους μισούς δώρο από τον ΑΡΗ, είχε όταν ήταν πρόεδρος στον ΗΡΑΚΛΗ Θήβας, τότε που χωρίς να τον ρωτήσουν έκαναν την συγχώνευση με τον ΚΑΔΜΟ και τον πέταξαν στην άκρη.
 Όταν ήρθε στον ΑΡΗ βρήκε τα πάντα οργανωμένα, με προπονητές και τμήματα ακαδημιών με 150 άτομα, καθώς και όλα τα αγωνιστικά τμήματα με 100 και πλέον αθλητικά δελτία.
 Βρήκε 28 πρωταθλήματα, πλήθος διακρίσεων σε Α1, Α2 Εθνικής κατηγορίας. Το όνομα του ΑΡΗ Θήβας έχει κερδίσει την Πανελλήνια αναγνωρισιμότητα, σε άμεση σύνδεση με τον όνομα του προπονητή (Σ.Γερμανού) με την πολύτιμη βοήθεια βέβαια των εκάστοτε συνεργατών – μελών του Δ.Σ που ετίμησαν τον ΑΡΗ όπως, Σαμιώτης,Πολύμερος, Τζουβελέκης,Τσιάμαλος, Κοροπούλης, Καλογιάννης, Δεδούλης, Σκουμπουρδής, Κουτσοβασίλης, Δεσάρτης, Βασιλείου, Παπαδάκης κ.α. που προσέφεραν στο μεγαλείο του συλλόγου και με τελείως διαφορετικό ενδιαφέρον, από το αντίστοιχο των σημερινών παραγόντων.
 Στα γραφεία του Συλλόγου αφήνω παρακαταθήκη πάνω από 150 video tapes και περίπου 90 CD’s με αγώνες όλων των ομάδων του ΑΡΗ, την ιστορία του και την πορεία του. Επίσης 1 βιβλιοθήκη γεμάτη με βιβλία και περιοδικά που αφορούν το άθλημα,1 γραφείο,1 ψυγείο-καταψύκτη, 1 CD player,2 συσκευές TV, δεκάδες πόστερ, αμέτρητες φωτογραφίες των ομάδων, αρχειακά ντοκουμέντα μοναδικά της ιστορίας του ΑΡΗ, τα πάντα αγορασμένα με δικά μου έξοδα.
 Τον πλήρη αθλητικό εξοπλισμό, από μπάλες, προπονητικά βοηθήματα, ρουχισμό, για όλα τα αγωνιστικά τμήματα και τις ακαδημίες τα οφείλω στους χορηγούς της πόλης μας και τους ευχαριστώ βαθύτατα που όλα αυτά τα χρόνια είχαν την πόρτα τους ανοιχτή, γιατί υπήρξαν και χρονιές που δεν ξέραμε αν θα μπορέσουμε να έχουμε στολές για να αρχίσουμε τα πρωταθλήματα.
 Στο Ελληνικό Λεξικό υπάρχουν λέξεις όπως σεβασμός,τιμή,ειλικρίνεια, αξιοπρέπεια,εμπιστοσύνη,φιλότιμο, που κάποιοι πρέπει να ξαναθυμηθούν…
 Το «ουδείς αναντικατάστατος», έχει εφαρμογή παντού. Καλή συνέχεια στον αγαπημένο μου σύλλογο, στον οποίο αφιέρωσα την μισή ζωή μου μέχρι σήμερα,με τα καλά και τα άσχημα μου βεβαίως, γιατί σίγουρα κανείς δεν είναι τέλειος’.

Σωτήρης Γερμανός

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget