Τα τρία ύποπτα σημάδια που δείχνουν πρόβλημα στα νεφρά

Τα προβλήματα στα νεφρά δεν έχουν χαρακτηριστεί τυχαία ως «σιωπηλός κίνδυνος», καθώς στην πλειοψηφία των περιπτώσεων τα συμπτώματα εκδηλώνονται όταν πλέον το πρόβλημα βρίσκεται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο.Ωστόσο, υπάρχουν κάποια σημάδια τα οποία μπορούν να σας προβληματίσουν και να δούμε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα νεφρά μας.
Δείτε τρία από αυτά...
1. Μεταλλική γεύση στο στόμα
Όταν υπάρχει πρόβλημα στα νεφρά αυξάνεται η ουρία στο αίμα (ουραιμία). Η ουρία διασπάται σε αμμωνία στο σάλιο κι έτσι μένει μια χαρακτηριστική γεύση στο στόμα.
2. Πρήξιμο
Τα νεφρά φιλτράρουν τις βλαβερές ουσίες και τα περιττά υγρά από το σώμα. Όταν τα νεφρά δυσλειτουργούν, τα υγρά συσσωρεύονται και προκαλούν οίδημα στα χέρια, τα πόδια, τους αστραγάλους ή και το πρόσωπο.
3. Υπερβολική κόπωση και γενικευμένη αδυναμία
Τα νεφρά παράγουν μια ορμόνη που ονομάζεται ερυθροποιητίνη. Η ορμόνη αυτή βοηθά τα ερυθρά αιμοσφαίρια να μεταφέρουν το οξυγόνο στο υπόλοιπο σώμα. Η μείωση στον αριθμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων λόγω έλλειψης της ερυθροποιητίνης οδηγεί στην αναιμία. Το αποτέλεσμα είναι η γενικευμένη κόπωση και η υπερβολική αδυναμία.

πρόβλημα στα νεφρά

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget