Ι.Μ.Θηβών και Λεβαδείας - Μαθητική Θεία Λειτουργία στη Δαύλεια

Tο πρωί της Παρασκευής 7 Απριλίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τον Εσπερινό του Αγίου Λαζάρου μετά της Θείας Λειτουργίας των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στη γραφική κωμόπολη της Δαύλειας.
 Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν οι μαθητές του Γυμνασίου, του Λυκείου, του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου της Δαύλειας, με τους καθηγητές και τους δασκάλους τους. Η παρουσία και η συμμετοχή όλων των μαθητών στη θεία λατρεία ήταν υποδειγματική και με τάξη και ευλάβεια προσήλθαν στη Θεία Κοινωνία.
 Ο Σεβασμιώτατος με απλά λόγια μίλησε προς τα παιδιά και τους εξήγησε την σημασία της Μεγάλης Εβδομάδος. Αναφέρθηκε στη θυσιαστική αγάπη του Χριστού που νίκησε το θάνατο για την σωτηρία του ανθρώπου. Η Μεγάλη Εβδομάδα οδηγεί στο Πάσχα που είναι η νίκη του Χριστού πάνω στο θάνατο. Το μήνυμα της Αναστάσεως, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, είναι το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα και ανοίγει την πόρτα της αιωνιότητας. Και σε αυτή την πορεία ζωής που οδηγεί στην αιωνιότητα μας καλεί ο Χριστός.
 Ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε στα παιδιά την σκηνή του Νιπτήρα τονίζοντας την σημασία της αγάπης και της διακονίας  που ο ίδιος ο Κύριος μας φανέρωσε με την σταυρική του θυσία. Χρειάζεται, όπως είπε, στην δύσκολη εποχή που ζούμε να έχουμε αγάπη, διάθεση προσφοράς, ενότητα, ομόνοια και συνεργασία ώστε όλοι μαζί να συμβάλλουμε στο κοινό καλό και την δημιουργία πολιτισμού.
 Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων προσέφερε κέρασμα σε όλα τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και όσους εκκλησιάστηκαν, στο παρακείμενο κόσμημα της Δαύλειας, το Μετόχι της Μονής Ιερουσαλήμ, που αναστηλώθηκε και εγκαινιάστηκε το 2011 και σήμερα λειτουργεί ως Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως και εξυπηρετεί τις δύο ενορίες της κωμοπόλεως της Δαύλειας.
 Στο Πνευματικό Κέντρο ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία  να επικοινωνήσει με τα παιδιά καθώς και με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς και ευχήθηκε σε όλους Καλό και Ευλογημένο Πάσχα.
 Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ όπου ευχήθηκε στην Γερόντισσα και τις αδελφές της Μονής Καλή Μεγάλη Εβδομάδα καθώς και την Μονή της μετανοίας του τον Όσιο Λουκά.

Θεία Λειτουργία στη Δαύλεια

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget