Συνήγορος του Πολίτη: Παράνομες οι μειώσεις στις επικουρικές

O Συνήγορος του Πολίτη χαρακτηρίζει παράνομες και αυθαίρετες τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, που επιβάλλονται λόγων του νόμου Κατρούγκαλου. Μάλιστα με έγγραφο που απέστειλε προς το υπουργείο Εργασίας και έχει ημερομηνία 28 Μαρτίου, ζητά την αναδρομική επιστροφή χρημάτων προς τους συνταξιούχους.
 Το έγγραφο του στο που έφερε στη δημοσιότητα ο Ελεύθερος Τύπος, αναφέρει ότι οι μειώσεις των νόμων 4093/2012 επί του αθροίσματος των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ και του 3986/2011 στις επικουρικές άνω των 300 ευρώ επιβάλλονται με λάθος τρόπο και σε ανύπαρκτα ποσά, τονίζοντας ότι τα ποσά που έχουν «κρατηθεί παρανόμως» λόγω εσφαλμένων υπολογισμών θα πρέπει να επιστραφούν αναδρομικά στους συνταξιούχους, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος.
 Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες οι μειώσεις που επιβάλλονται βάσει του νόμου του 2011 σε επικουρικές συντάξεις που έχουν επανυπολογιστεί είναι διπλάσιες και τριπλάσιες σε σχέση με αυτές πριν τον επανυπολογισμό. Συγκεκριμένα στο έγγραφό του ο Συνήγορος του Πολίτη αναφέρεται στις περιπτώσεις δύο συνταξιούχων:
 – ο ένας είχε επικουρική 376,18 ευρώ και με την περικοπή του νόμου του 2011 ήταν 15,05 ευρώ. Μετά τον επανυπολογισμό, όμως, και ενώ η επικουρική έμεινε σταθερή η μείωση σχεδόν τετραπλασιάστηκε στα 57,52 ευρώ
 – ο δεύτερος εισέπραττε 648,66 ευρώ με τη μείωση αρχικά να είναι 58,38 ευρώ, ποσό που διπλασιάστηκε μετά τον επανυπολογισμό στα 109,36 ευρώ.

Συνήγορος του Πολίτη

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget