Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενεργοποιεί τη δομή στήριξης αστέγων Χαλκίδας

Το πρόγραμμα υλοποιείται με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για να καλύψει το κενό χρηματοδότησης από το κεντρικό κράτος. Η δομή, που αφορά στη λειτουργία κέντρου διημέρευσης για αστέγους, θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους της Περιφέρειας, με διάρκεια 6 μήνες και φορέα υλοποίησης το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Εύβοιας.
 Για την αναγκαιότητα συνέχισης του προγράμματος μίλησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, μετά την υπογραφή της σύμβασης:
 «Όταν πρόκειται για ανθρώπους που υποφέρουν, για αστέγους, για οικογενειάρχες που βρέθηκαν στον δρόμο από τη μία μέρα στην άλλη, δεν τίθεται θέμα αρμοδιοτήτων και γραφειοκρατίας. Εντοπίσαμε ένα κενό που υπάρχει στη χρηματοδότηση του προγράμματος και θεωρήσαμε ηθική υποχρέωσή μας να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να συνεχιστεί. Τουλάχιστον για τους επόμενους έξι μήνες. Κρατάμε ζωντανή ακόμη μία κοινωνική δομή γιατί η ανθρωπιά στους καιρούς που διανύουμε δεν έχει υπογραφές και πρωτόκολλο, έχει άμεσες αποφάσεις και δράση», τόνισε χαρακτηριστικά.

στήριξη αστέγων Χαλκίδας

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Author Name

ΘΗΒΑ ΒΟΙΩΤΙΑ {facebook#https://www.facebook.com/thivagr/?ref=bookmarks} {twitter#https://twitter.com/ThivaRealnews} {google#https://plus.google.com/u/0/102452211922544734621} {pinterest#https://gr.pinterest.com/thivarealnews/} {youtube#https://www.youtube.com/channel/UCM95blsUdcC2RFtTPLXyzbw} {instagram#https://www.instagram.com/thivarealnews/}

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.