Είχε φτιάξει πλαστούς διαδικτυακούς λογαριασμούς

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος υπόθεση απόπειρας απάτης κατ’ εξακολούθηση, η οποία αφορούσε τη δημιουργία πλαστών διαδικτυακών λογαριασμών παίκτη σε διαδικτυακές στοιχηματικές εταιρείες.

 Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 35χρονου.
 Προηγήθηκε καταγγελία ιδιώτη στις εισαγγελικές αρχές, σύμφωνα με την οποία διαδικτυακές στοιχηματικές εταιρείες τον ενημέρωσαν ότι διατηρούσε διαδικτυακούς λογαριασμούς παίκτη, που δημιουργήθηκαν με τα στοιχεία του και συμμετείχε σε διαδικτυακό στοιχηματισμό, γεγονός, όμως, το οποίο αγνοούσε.
 Στη συνέχεια οι εισαγγελικές αρχές διέταξαν, στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποίησε άμεσα αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης.
 Αποτέλεσμα της έρευνας ήταν ο εντοπισμός των επίμαχων ηλεκτρονικών ιχνών και στη συνέχεια ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 35χρονου ως κατόχου των πλαστών στοιχηματικών λογαριασμών, τους οποίους δημιούργησε, κάνοντας χρήση εγγράφων που είχε χάσει ο καταγγέλων και προσπάθησε να χρησιμοποιήσει για να πραγματοποιήσει στοιχηματισμούς.
 Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου με τους εξής τρόπους:
Τηλεφωνικά: 11188
 Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
 Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙ D
 Μέσω twitter : @CyberAlertGR

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

απόπειρα απάτης

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget