ΓΣΕΕ: «Δεν πρόκειται για έντιμο συμβιβασμό»

«Μπορεί να "δόθηκαν τα χέρια" μεταξύ Κυβέρνησης και Πιστωτών, όχι όμως για έναν "έντιμο συμβιβασμό", αλλά για τη συνέχιση των καταστροφικών πολιτικών για κοινωνία και οικονομία, για μέτρα 3,6 δις ευρώ, τα οποία θα προέλθουν από μείωση συντάξεων και αλλαγές στο αφορολόγητο» αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της, αργά χθες το μεσημέρι.
Ακόμα και στο θέμα της διαπραγμάτευσης για τις συλλογικές συμβάσεις, που υποτίθεται ότι «θα αναβιώσει όταν λήξει το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης της χώρας το 2018", η κυβέρνηση δεν κομίζει νέα συμφωνία», τονίζει η Συνομοσπονδία.
 Με τη γνωστή τακτική της ονομαζόμενης θεωρητικά «σκληρής μάχης», η κυβέρνηση φορτώνει στις πλάτες ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, για ακόμη μία φορά, σκληρά και δυσβάστακτα μέτρα, σημειώνει η ΓΣΕΕ.
 «Άνθρακες ο Θησαυρός» λέει η ΓΣΕΕ, αφού ήδη με το άρθρο 37 Ν. 4024/2011, είχε ήδη νομοθετηθεί επερχόμενος διάλογος μετά τη λήξη του προγράμματος.( Παρ. 6. Η εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 2 και 3 του άρθρου 11 του ν. 1876/1990 αναστέλλεται όσο διαρκεί η εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής).
 Υπενθυμίζεται πως η παραπάνω διάταξη προβλέπει χαρακτηριστικά πως «όσο διαρκεί η εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής η επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας υπερισχύει σε περίπτωση Συρροής με κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας και πάντως δεν επιτρέπεται να περιέχει όρους εργασίας δυσμενέστερους για τους εργαζόμενους από τους όρους εργασίας εθνικών συλλογικών συμβάσεων».

ΓΣΕΕ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget