Δελτίο τύπου του Εργαστηριακού Κέντρου Θήβας , για το Πρόγραμμα Αρχικής επαγγελματικής Κατάρτισης Erasmus

Μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου Θήβας στην Κύπρο 

Το Εργαστηριακό Κέντρο Θήβας , συντονίζει ως φορέας υλοποίησης, το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus στο οποίο καταρτίστηκαν στην Λεμεσό , από 27/3-09/4/2017 μαθητές και μαθήτριες του ΕΠΑΛ Θήβας από τον Τομέα Γεωπονίας τροφίμων και περιβάλλοντος.
 Στα πλαίσια των εξειδικευμένων προγραμμάτων κατάρτισης που οργανώνει το Εργαστηριακό Κέντρο Θήβας, σε συνεργασία με το ΕΠΑΛ Θήβας , το εκπαιδευτικό προσωπικό και η διοίκηση θεωρούν αναγκαία τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών εκπαίδευσης που προσφέρονται, ιδιαίτερα σε νέες καινοτόμες ιδέες και τεχνολογίες .
 Η παγκοσμιοποίηση έχει καταστήσει το οικονομικό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείται ο αγροτικός τομέας της χώρας απολύτως ανταγωνιστικό , γεγονός που επιβάλλει την απόκτηση δεξιοτήτων σε τομείς της γεωργίας που θα δώσουν μια εναλλακτική λύση σε παλιές και φθίνουσες καλλιέργειες .
 Με βάση τα παραπάνω και με δεδομένη την θέληση για διευκόλυνση των μαθητών του στον επαγγελματικό τους μέλλον, το Εργαστηριακό Κέντρο Θήβας σχεδίασε ένα στρατηγικό πρόγραμμα το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και την υλοποίηση σχεδίων κινητικότητας με στόχο την ανταλλαγή απόψεων με οργανισμούς κατάρτισης του εξωτερικού και την μεταφορά καλών πρακτικών από το εξωτερικό προς την Ελλάδα.
 Το παρόν πρόγραμμα κινητικότητας στοχεύει:
 • Στη δυνατότητα επαφής των συμμετεχόντων με φορείς εκπαίδευσης και εργασίας στο εξωτερικό.
 • Στην ενίσχυση του προφίλ των συμμετεχόντων μέσα από την απόκτηση δεξιοτήτων και εμπειριών που θα αποκτήσουν από επιτυχημένους επαγγελματίες στον γεωργικό τομέα στην Κύπρο, με αποτέλεσμα να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας.
 • Στην αλληλεπίδραση των συμμετεχόντων με το εκπαιδευτικό, εργασιακό και ενδεχομένως επιστημονικό προσωπικό της Κύπρου εμπλουτίζοντάς τους με νέες εμπειρίες όσον αφορά τις απαιτήσεις που έχουν πλέον οι εργοδότες από τους εργαζόμενούς τους μακριά από τα εθνικά σύνορα.
 • Ανάπτυξη της εξωστρέφειας του οργανισμού μας που αποτελεί μέχρι σήμερα ένα από τα ζητήματα της δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
 • Την ευκαιρία να αναπτύξουμε ένα πλήρες πρόγραμμα πρακτικής άσκησης των μαθητών μας το οποίο περιλαμβάνει, εκτός από εργασιακή εμπειρία και θεωρητικά μαθήματα πάνω στο αντικείμενο της γεωπονίας και της επιχειρηματικότητας, καλύπτοντας το κενό από την έλλειψη πρακτικής άσκησης και εργασιακής εμπειρίας των μαθητών μας.
 • Την ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής συνείδησης των συμμετεχόντων, στοχεύοντας στην εξουδετέρωση ρατσιστικών, ξενοφοβικών και φυλετικών φαινομένων και καλλιεργώντας παράλληλα την αποδοχή ατόμων με διαφορετικές εθνότητες και θρησκείες.
 • Τη δυνατότητα, να ανοίξουμε τους εκπαιδευτικούς ορίζοντες των μαθητών, πέρα από τα σύνορα της χώρας, στοχεύοντας στην δημιουργία μελλοντικών εργαζομένων ή επιχειρηματιών που έχουν κάνει συνείδηση ότι δεν μπορούν να πετύχουν αν σκέφτονται μόνο με σημείο αναφοράς το μικρόκοσμο της περιοχής τους.
 Φορέας υποδοχής στην Κύπρο ήταν η Εταιρεία GPLANATION Ltd η όποια εξειδικεύεται στην καλλιέργεια και τυποποίηση Αρωματικών και Θεραπευτικών Βότανων .
 Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με το το ποσό των 39.749 Ευρώ ,από το ΙΚΥ -Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS + , “Βασική Δράση KA1 – Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση .” 
Πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε από τις ιστοσελίδες.
 Εργαστηριακό Κέντρο Θήβας : http://www.sekthivas.mysch.gr/euprgs/erasmus16/index.htm

Erasmus

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget