Επιστολή του προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε. Θήβας σχετικά με την ανάληψη καθηκόντων του νέου Δ.Σ.

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θηβαίων με το διακριτικό τίτλο ΔΗ.Κ.Ε.Θ. πρόεκυψε μετά τη Συγχώνευση των Κοινωφελών Επιχειρήσεων των Δήμων Θηβαίων, Πλαταιών, Βαγίων και Θίσβης οι όποιοι συνενώθηκαν με το νόμο Ν. 3852/2010 Πρόγραμμα Καλλικράτης.
 Η ΔΗ.Κ.Ε.Θ.  σύμφωνα με το καταστατικό της δραστηριοποιείται σε δυο βασικούς πυλώνες.
  Τον Τομέα Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης στον οποίο περιλαμβάνονται:
 1. Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής & Δημόσιας Υγείας  μέσω του οποίου πραγματοποιούνται  εξετάσεις  ψηφιακής  μαστογραφίας για  γυναίκες  40-69 , για άπορες ανασφάλιστες,  χαμηλού εισοδήματος, εξετάσεις  μέτρησης οστικής  πυκνότητας σε γυναίκες  45-75 ετών, εξετάσεις test pap για την πρόληψη καρκίνου μήτρας - ωοθηκών  κλπ. με εκατοντάδες ωφελουμένους πολίτες.
2. Υπηρεσίες Στήριξης & κοινωνικοοικονομικής ένταξης Ρομά και ευπαθών Ομάδων με στόχο την κοινωνική ενσωμάτωση τους  στον κοινωνικό κορμό της πόλης.
3.  Πέντε μονάδες του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι»  σε όλες τις δημοτικές ενότητες, οι οποίες εξασφαλίζουν κυρίως τη βοήθεια, την περίθαλψη κατ΄ οίκον και εν γένει την υποστήριξη ηλικιωμένων, και ΑμεΑ, των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον εργάζεται ή δεν μπορεί να ανταποκριθεί, για οποιονδήποτε λόγο, στη φροντίδα τους.
 Και τον Τομέας παιδείας, Πολιτισμού στον οποίο περιλαμβάνονται:
  1. Η Λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου με περισσότερους από 200 μαθητές
2. Η Λειτουργία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας  η οποία  λειτουργεί με σκοπό την κάλυψη των πολιτιστικών εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στο Δήμο Θηβαίων.
3. Η Λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής το οποίο βρίσκεται στη κοινότητα Νεοχωρακίου και απευθύνεται σε νέους και παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας έχοντας ως σκοπό να τους μάθει το σωστό τρόπο συμπεριφοράς τόσο σαν μέλλοντες οδηγούς αυτοκινήτων όσο και ως πεζούς ενώ δέχεται κάθε χρόνο περισσότερους από 500 μαθητές – επισκέπτες.
4. Η Λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου  «Μελίνα Μερκούρη» με στόχο, ως επί το πλείστον την ενίσχυση της πειραματικής και ερασιτεχνικής δημιουργίας, καθώς την εν γένει προώθηση της θεατρικής τέχνης.
5.Η Λειτουργία του Δημοτικού Συνεδριακού Κέντρου στο οποίο διοργανώνονται και πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, συναντήσεις, ημερίδες, εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις κ.λπ.
6. Το Κέντρο Εικονικής Πραγματικότητας με την  εικονική ψηφιακή αναπαράσταση του Μυκηναϊκού Ανακτόρου της Θήβας και τη λειτουργία Ψηφιακής  Βοιωτικής  Πολιτιστικής  Εγκυκλοπαίδειας  μέσω των οποίων επιδιώκεται η Ανάδειξη της ιστορικής, αρχαιολογικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της Βοιωτίας
7. Το Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος  σε συνεργασία με το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος (ΚΕΔΡΑ, Τμήμα ΕΜΕΠ, Πάντειο Πανεπιστήμιο) και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, και
8. Η Λειτουργία του δημοτικού χειμερινού κινηματογράφου και του Θερινού Κινηματογράφου «ΣΟΝΙΑ»
 Αγαπητοί συνεργάτες στην τοπική αυτοδιοίκηση , αγαπητοί φίλοι,
 Νιώθω την  ανάγκη να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Θηβαίων κο Σπυρίδωνα Νικολάου για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε  προτείνοντας με στη θέση του προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. αλλά και όλο το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων για την ομόφωνη αποδοχή μου.
 Επίσης θέλω να τονίσω τη σημαντική δουλειά των Ηλία Πέτραινα, Σωτήρη Δρένιου, Τάσου Νικολάου αλλά και του προκατόχου μου, Τάσου Καμούτση  του οποίου η παρουσία στη ΔΗΚΕΘ έδωσε αέρα ανανέωσης και  προετοίμασε το έδαφος για τη δημιουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), την αγορά της νέας ψηφιακής μηχανής προβολής κινηματογραφικών ταινιών , την επαναλειτουργία του Θερινού Κινηματογράφου «ΣΟΝΙΑ», αλλά και την ανανέωση  της  Φιλαρμονικής Ορχήστρας η οποία στο μέλλον είναι σίγουρο πως θα μας εκπλήξει ευχάριστα.
 Η ΔΗ.Κ.Ε.Θ. όπως και κάθε Δημοτική Επιχείρηση έχει παρελθόν , παρόν και μέλλον.
 Αυτοί που μοχθούν και πασχίζουν με κάθε θυσία για την βιωσιμότητα της επιχείρησης είναι κυρίως οι εργαζόμενοι .
Όλοι όσοι κατέχουμε θέσεις στα διοικητικά συμβούλια είμαστε περαστικοί.  Έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε τα όνειρά τους.
Έχω την πεποίθηση, πως το νέο  Δ.Σ. που αποτελείται από ομολογουμένως, εξαιρετικούς συναδέλφους αιρετούς αλλά και πολίτες με όραμα και εμπειρία ,  σε συνεργασία με τους εργαζόμενους της επιχείρησης, θα φέρουν στα επόμενα δυόμιση χρόνια τα επιθυμητά αποτελέσματα δίνοντας νέα προοπτική στην επιχείρηση.

Εύχομαι σε όλους καλή και δημιουργική θητεία.
 Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Θ.
 Κωνσταντίνος Χαρ. Χαρέμης

Επιστολή προέδρου ΔΗ.Κ.Ε.Θήβα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget