Οι εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στη Θήβα

Με κάθε επισημότητα και με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε στη Θήβα ο εορτασμός της εθνικής επετείου της “25ης Μαρτίου του 1821”.
 Το πρωί του Σαββάτου τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου παρουσία αρχών και πλήθους κόσμου και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας.
Στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου και πραγματοποιήθηκε η κατάθεση των στεφάνων, με τη συμμετοχή στρατιωτικού αγήματος από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θήβας και τη Φιλαρμονική του Δήμου Θηβαίων.
 Στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής εκ μέρους της Κυβέρνησης συμμετείχε η Γενική Γραμματέας Τουρισμού, κα Ευρυδίκη Κουρνέτα και εκ μέρους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ο Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος , κ. Ιωάννης Ταγκαλέγκας.
 Ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση στην οδό Πινδάρου τμημάτων μαθητών, συλλόγων, του Στρατού και της Αεροπορίας.
 Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, η επετειακή εκδήλωση του Δήμου Θηβαίων και του Συνδέσμου Αποστράτων και Εφέδρων Αξιωματικών Θήβας “ Ο Ιερός Λόχος”, με τη συμμετοχή και του 5ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας.
 Ομιλητής ήταν ο Θηβαίος δικηγόρος Σωτήρης Καραμαγκιώλης, που μίλησε για τη δίκη των Δικαστών Τσερτσέτη και Πολυζωϊδη ( Δείτε ://tisthivastakamomata.blogspot.gr/2017/03/blog-post.html την ομιλία με θέμα «Η Δίκη των Δικαστών Τσερτσέτη-Πολυζωϊδη, Διδάγματα Αλλοτινά & Σύγχρονα»)

 Στη συνέχεια οι μαθητές της ΣΤ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους, παρουσιάζοντας τη θεατρική παράσταση «Το μεγάλο χρέος» σε σκηνοθεσία της δασκάλας κας Ειρ. Σταυρίδου. Η παράσταση περιελάμβανε και επίκαιρα τραγούδια από τη χορωδία του σχολείου σε μουσική διδασκαλία της μουσικού κας Αμ. Σκαρλάτου.
 Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου συνεχάρη θερμά όλους τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής και ευχήθηκε, με αφορμή και τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου μας, χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία.

εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget