Θανάσης Σκούμας - Νομικά και πολιτικά απαράδεκτη απόφαση των μνημονιακών παρατάξεων στο Δήμο Θηβαίων

Σε καταστρεπτικά και μη αναστρέψιμα γεγονότα οδηγούνται τα δημόσια και κοινόχρηστα πράγματα στον όρμο της Νούσας Θίσβης προς όφελος ιδιωτικής εταιρείας.
Με μια πολιτικά και νομικά απαράδεκτη απόφαση οι δημοτικοί σύμβουλοι των μνημονιακών δυνάμων του δημοτικού συμβουλίου Θήβας ενέκριναν το πρακτικό της παράδοσης των κοινοχρήστων χώρων στη ιδιωτική εταιρεία που διαχειρίζεται τη ΒΙΠΕ Θίσβης.
Επιτηρητής της διαδικασίας ήταν ο κ. Κουδούνης, εκπρόσωπος της ιδιωτικής εταιρείας, που συμμετείχε και στην επιτροπή του δημοτικού συμβουλίου, παρόλο που ήταν ο εκπρόσωπος της ιδιωτικής εταιρείας με την οποία ο Δήμος ήταν αντίδικος, και που με προηγούμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ήτοι την 266/2015 ο Δήμος ζητούσε την άρση της παρανομίας της ιδιωτικής εταιρείας! Η εταιρεία πρότεινε να φτιάξει δρόμο για άλλη παραλία στα όρια άλλης κοινότητας και όχι να βρεθεί λύση για να μπορέσουν να συνεχίζουν να πηγαίνουν οι κάτοικοι της Κοινότητας Θίσβης στην παραλία Αγγελή του όρμου της Νούσας στη Θίσβης. Ο Δήμαρχος εισηγήθηκε να γίνει δεκτή η πρόταση και αποδέχτηκε έτσι να σταματήσει η δυνατότητα των κατοίκων να χρησιμοποιούν τα κοινόχρηστα πράγματα, δρόμο, παραλία αιγιαλό . Και παρόλο που δήθεν στα λόγια δεν παραιτείται δήθεν του δικαιώματος με την υπογραφή του πρακτικού συμβιβασμού εισηγήθηκε και υπέγραψε την παραίτηση από την κυριότητα του δημοτικού δρόμου και την παύση της χρήσης του και της παραλίας από τους πολίτες, αφού δεν κάνει καμία ενέργεια για να υπερασπιστεί την ιδιοκτησία του δρόμου, τον οποίο η εταιρεία ευθέως ονομάζει δικό της!. Ο Δήμαρχος Θηβαίων αρνήθηκε να εφαρμόσει την ομόφωνη 266/2015 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, με την οποία είχε ενταλθεί να λάβει όλα τα παραίτητα μέτρα για τον παράνομο αποκλεισμό της πρόβσασης των πολιτών στο δρόμο και στην παραλία της Νούσας. Μεθόδευσε, παρά την ύπαρξη δύο γενικών συνελεύσεων των κατοίκων της Θίσβης, με την οποία ζητούσαν την άρση του παράνομου αποκλεισμού και τη διαφωνία τους για άνοιγμα οδού σε άλλη «παραλία» την Ντράσσα, και για την υποστήριξη των συμφερόντων της εταιρείας, την αλλαγή της απόφασης αυτής και τη λήψη άλλης απόφασης για τον δήθεν «συμβιβασμό». Δεν έλαβε υπόψη του την σαφή γνωμοδότηση της Συμπαραστάτριας του δημότη για να υπεραπσιτεί τα κοινόχρηστα και δημόσια πράγματα της περιοχής!
Και έφθασε στην τελική πράξη της παράδοσης των δημοτικών και δημοσίων πραγμάτων: Στην υπογραφή του πρακτικού «συμβιβασμού» και στην εισήγηση του στο δημοτικό συμβούλιο να το ψηφίσουν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου!
Χωρίς όμως να τηρήσει τα ελάχιστα τυπικά: Δεν τηρήθηκαν οι διατάξεις του νόμου για τον εξώδικο συμβιβασμό, ενώ δεν υπήρχε καμία εισήγηση από Υπηρεσίες του Δήμου. Υπήρχε όμως επιστολή μηχανικού-συνεργάτη της ιδιωτικής εταιρείας για την προσπάθεια επίσπευσης των εγκρίσεων και αδειοδοτήσεων για την κατασκευή του δρόμου!
Την απόφαση έλαβαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του Νικολάου, Χαλβατζή, ΣΥΡΙΖΑ (κόρδατζη) και Κατσέλη. Μειοψήφησα και απουσίαζε η Λαική Συσπείρωση.
Πρωτοφανή γεγονότα δυστυχώς. Καμία πρόνοια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Δήμου! Η δημοτική πλειοψηφία του κ. Νικολάου, οι δύο παρατάξεις Χαλβατζή και Κατσέλη σε πλήρη συμπόρευση με την δημοτική αρχή και «βασιλικότεροι του βασιλέως» και ο λυπηρός και τραγικός τοπικός ΣΥΡΙΖΑ δια του συμφωνούντος σε όλα με το δήμαρχο, κ. Κόρδατζη, όχι μόνο δεν είναι σε θέση να υπερασπιστούν τα δικαιώματα του Δήμου, αλλά δυστυχώς για το Δήμο Θήβας, για την πόλη και τα χωριά μας, βρισκόμαστε σε μια πολιτική σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου, που ωθεί σε καταστρεπτικά και μη αναστρέψιμα γεγονότα το δημόσιο συμφέρον και τον ίδιο το Δήμο.

Θανάσης Σκούμας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget