Συγχαρητήρια Δημάρχου Θηβαίων στους μαθητές του 2ου Λυκείου Θήβας για τη διάκρισή τους σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

 Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στους μαθητές του 2ου Λυκείου Θήβας, για τη σημαντική διάκρισή τους στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, αποκλειστικά για μαθητές του Λυκείου, με θέμα «Πράσινη ενέργεια και επιχειρηματικότητα» που διοργάνωσε ο WRO Hellas.
Ο τελικός του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε στο Σάββατο 18 Μαρτίου στο ΟΑΚΑ και το 2ο ΓΕΛ Θήβας κατέκτησε την τρίτη θέση. Οι μαθητές Γρηγόρης Κουτουλάκης, Στράτος Κουτουλάκης, Ασημίνα Μήτση, Βασιλική Γλύκα και Αλέξανδρος Σοϊλεμεζίδης, με καθοδηγητή τους τον εκπαιδευτικό κ. Αδάμ Νικόλαο, εμπνευσμένοι από την ενασχόληση μεγάλου μέρους της τοπικής κοινωνίας με την αγροτική παραγωγή, αποφάσισαν να ασχοληθούν με την εφαρμογή του αυτοματισμού και της πράσινης ενέργειας στον τομέα αυτό. Τα πιο σημαντικά σημεία της εργασίας τους ήταν η κατασκευή ενός οχήματος σποράς, ενός αυτοματοποιημένου και ελεγχόμενου, μέσω εφαρμογής κινητού τηλεφώνου, συστήματος άρδευσης, καθώς και μιας μικρής ανεμογεννήτριας και μιας συστοιχίας ηλιακών συλλεκτών, τα οποία θα τροφοδοτούν με την απαραίτητη ενέργεια όλη την εγκατάσταση.
Όλα τα παραπάνω δημιουργήθηκαν από τους μαθητές του 2ου Λυκείου Θήβας υπό τη μορφή λειτουργικής μακέτας.
 Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στη συγχαρητήρια επιστολή του ο κ. Δήμαρχος:
“Οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Θήβας με ορθή εκπαιδευτική καθοδήγηση, με επινοητικότητα αλλά και ομαδική εργασία, απέδειξαν ότι αυτός ο τόπος μπορεί να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον του, καθώς έχει νέους και νέες που καινοτομούν σε διάφορα πεδία. Είμαστε όλοι υπερήφανοι για το υψηλό επίπεδο μόρφωσης και ικανοτήτων των μαθητών μας”.

μαθητές του 2ου Λυκείου Θήβας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget