'' Ματιές στα χρόνια '' - Αληθινές ιστορίες του Θηβαίου γιατρού Λουκά Ανανίκα

Πρόκειται να κυκλοφορήσει τη Δευτέρα 3 Απριλίου το βιβλίου του Θηβαίου γιατρού Λουκά Ανανίκα με τιτλο "Ματιές στα χρόνια" και υπότιτλο: Θηβαϊκά, ιατρικά και απίστευτα.
Αληθινές ιστορίες, γραμμένες με αγάπη για τον γενέθλιο τόπο, τη Θήβα και την Ιατρική, κύρια απασχόληση του συγγραφέα, διανθισμένες με χιούμορ.
 Πενήντα τρία αφηγήματα από βιωμένα περιστατικά, τα οποία λόγω της απόστασης του χρόνου, εν τέλει, διασκεδάζουν, ενώ, όταν συνέβαιναν, κάποια θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ακόμη και τραγικά.
 Το νεοαφιχθέν τηλέφωνο, αλλά και το θερμοσίφωνο, το σχολικό πηλίκιο, ο γραφικός καθηγητής Τεχνικών, ο γλαφυρός στις παραδόσεις του Γυμνασιάρχης κι αργότερα, τα πρώτα χρόνια σπουδών στην Ιταλία, το μάθημα της Τοξικολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ιστορίες απείρου κάλλους από το στρατό, τα χρόνια της ειδικότητας στο Γενικό Κρατικό και η επιστροφή στον τόπο του.
 Η αναγκαία ιατρική παρατηρητικότητα, συμπτώματα και διάγνωση ασθενειών, ιδιαιτερότητες οφθαλμολογικών ασθενών, σπάνια περιστατικά…
 Αυτά είναι μερικά, μόνο, από τα θέματα που γλαφυρά περιγράφονται στο βιβλίο.
 Λουκάς Ανανίκας, βιογραφικό:
 Ο Λουκάς Ανανίκας γεννήθηκε στη Θήβα. Αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εξειδικεύτηκε στην Οφθαλμολογία στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών.
 Έκτοτε, ζει κι εργάζεται ασκώντας την Οφθαλμολογία στη Θήβα.
 Είναι παντρεμένος κι έχει δύο παιδιά.
 Απόψεις για το βιβλίο:
 Η αγάπη του για τη γενέτειρά του, τη Θήβα, αλλά και τους συντοπίτες μας διαφαίνεται μέσα από τα χρονογραφήματα του Λουκά Ανανίκα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο του «Ματιές στα χρόνια». Γλαφυρές ιστορίες γραμμένες με χιούμορ αναφέρονται σε γεγονότα και πρόσωπα που οι παλιότεροι θα θυμούνται και οι νεότεροι είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουν.
 Σπυρίδων Νικολάου
 Δήμαρχος Θηβαίων
 Η Θήβα και η Ιατρική, η Οφθαλμολογία για την ακρίβεια, πρωταγωνιστούν στο βιβλίο του Λουκά Ανανίκα και, όπως μπορεί να υποθέσει ο αναγνώστης, και στη ζωή του, μετά από την οικογένειά του. Με απόλυτη συμπάθεια αντιμετωπίζει τη Θήβα και τους κατοίκους της, με απόλυτη γνώση την ιατρική ειδικότητα, που επέλεξε να υπηρετήσει. Ιστορίες ζωής καλογραμμένες που διαβάζονται απνευστί.
 Φιλιώ Πρωτόπαπα
Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Θήβας
 Ο Λουκάς Ανανίκας με το βιβλίο του βρήκε την ευκαιρία να μας γνωστοποιήσει μια ακόμη ευχέρειά του, τη συγγραφική. Τον ξέραμε ως συνεπή συμπολίτη, καλό γιατρό και ήρθε η ώρα να του αναγνωρίσουμε κι αυτή την ικανότητα. Τα χρονογραφήματά του πλήρη εικόνων και ζωντανών διαλόγων μας κλέβουν χαμόγελα και μας θυμίζουν άλλα χρόνια κι άλλα ήθη. Ένα βιβλίο που, αν μη τι άλλο, θα σας ψυχ-αγωγήσει.
 Σεραφείμ Ζήκας
Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Θήβας
 Εκδόσεις Φίλντισι
 Ξανθίππου 123, Παπάγου, 15669
 Τηλ.: 210 6540170
 Fax: 210 6540918 '' Ματιές στα χρόνια  του Λουκά Ανανίκα''
 Λιανική τιμή: 15 ευρώ +ΦΠΑ

Λουκά Ανανίκα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget