Το Πάσχα κρύβονται οι βουλευτές

Πάσχα Ελλήνων πλησιάζει και οι 300 εκλεγμένοι εκπρόσωποι των Ελλήνων φορολογούμενων στη Βουλή τρέμουν το πώς θα πάνε στις εκλογικές τους περιφέρειες και στις προσωπικές τους πατρίδες για να γιορτάσουν. Τρέμουν την οργή του κόσμου για την προκλητική αδιαφορία τους απέναντι στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, τη στιγμή που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς θα αυξήσουν τις φοροαπαλλαγές τους και πώς θα συνεχίσουν να ζουν εις βάρος των όλων Ελλήνων πολιτών, τόσο οι ίδιοι όσο και τα δικά τους παιδιά που τους έχουν διορίσει στη Βουλή και στα γραφεία τους για να τους πληρώνει ο ελληνικός λαός.
 Βέβαια, πρώτοι και καλύτεροι είναι οι κυβερνητικοί βουλευτές γιατί έχουν στο κεφάλι τους και όλα τα φορολογικά μέτρα που ψήφισαν, τις μειώσεις συντάξεων και μισθών, την ανεργία που παραμένει, αλλά και την καθυστέρηση στην υπογραφή της αξιολόγησης, που – όπως και τις προηγούμενες φορές – οδηγεί τη διαπραγμάτευση σε αδιέξοδο, με αναμενόμενο αποτέλεσμα να δεχτεί η κυβέρνηση τα πάντα, ώστε να πάρει την επόμενη δόση και να πληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές τον ερχόμενο Ιούλιο. Φοβούνται οι κυβερνητικοί βουλευτές να αντικρύσουν καταναλωτές και καταστηματάρχες που τους ψήφισαν, καθώς όλα όσα υποσχέθηκαν δεν αποδείχτηκαν τίποτε άλλο από ψέματα. Φοβούνται τη λαϊκή αντίδραση και τη έντονη δυσφορία των πολιτών, ενώ ζητούν να έχουν ενημέρωση για την τελική εικόνα των μέτρων και θετικών αντίμετρων που θα κληθούν να ψηφίσουν.
 Ανησυχούν από την «εμμονική», όπως τη χαρακτηρίζουν, στάση των δανειστών και κυρίως του ΔΝΤ και του Βερολίνου, που δεν φαίνεται να κάνουν πίσω σε κανένα από τα σημαντικά θέματα, όπως τα εργασιακά, το συνταξιοδοτικό και η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Οι βουλευτές έχουν ήδη καταλάβει ότι το κουαρτέτο των θεσμών έχει «ξηλώσει» τα αντίμετρα το ένα μετά το άλλο και πως ακόμα και αν αποδεχθούν ένα πλέγμα θετικών μέτρων, όπως φοροελαφρύνσεις και κοινωνικές παροχές, αυτά θα εφαρμοστούν εφόσον υπάρξει επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, αλλά και σημαντικός «δημοσιονομικός χώρος», ώστε να μην τίθεται κίνδυνος «εκτροχιασμού» στο ελληνικό πρόγραμμα.
 Αλλά αυτά τα έχουν μόνο οι κυβερνητικοί βουλευτές. Υπάρχουν όμως πολύ σημαντικά θέματα που κάνουν γενικά, και τους 300 βουλευτές, να φοβούνται να πάνες στις περιφέρειές τους για το Πάσχα και να αντικρύσουν τους πολίτες.
 Γιατί δεν έχουν να δώσουν καμία απάντηση όταν ρωτηθούν, για τους πλειστηριασμούς και ότι δεν προστατεύεται η κύρια κατοικία. Δεν έχουν να δώσουν καμία απάντηση στο γιατί δεν εφαρμόζεται η δωρεάν νομική βοήθεια για να μπορεί ο φτωχός πολίτης να προστατέψει το μοναδικό σπιτάκι που έχει. Πολλά είναι τα γιατί. Και αν δεν έχουν τις απαντήσεις που πρέπει, καλύτερα να μετακομίσουν στην Αθήνα, όπως άλλωστε το έκαναν πολλοί πρώην υπουργοί.

danioliptes.gr

βουλευτές

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget