Παρέμβαση N. Θηβαίου για τη δημιουργία στάσης του προαστιακού στα Βάγια

Με επιστολή του προς τις διοικήσεις του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Θηβαίος, ζητάει τη δημιουργία στάσης του προαστιακού στα Βάγια, επικαλούμενος και το αίτημα των κατοίκων της περιοχής, που συμμετείχαν σε πρόσφατη λαϊκή συνέλευση για το θέμα. Στην επιστολή του ο κ. Θηβαίος αναφέρει:
 Είναι γνωστό ότι από τις 20 Φεβρουαρίου η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκτελεί πιλοτικά δύο δρομολόγια μεταξύ Αθήνας και Τιθορέας με ενδιάμεσες στάσεις. Θεωρώντας ότι τα θετικά αποτελέσματα αυτής της σύνδεσης είναι δεδομένα, παρά το μικρό χρονικό διάστημα εφαρμογής της και τα προβλήματα λεωφορειακής σύνδεσης, οι κάτοικοι της περιοχής των Βαγίων, πληθυσμός περίπου 5000 πολιτών, ζητούν τη δημιουργία στάσης στον Παλιό Σταθμό Βαγίων.
 Το θέμα συζητήθηκε σε μεγάλη λαϊκή συνέλευση των κατοίκων των Βαγίων το Σάββατο 11 Μαρτίου, στην οποία αποφασίστηκε ομόφωνα η επιδίωξη δημιουργίας της συγκεκριμένης στάσης.
Με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό πολιτών της συγκεκριμένης περιοχής που εργάζονται στην Αθήνα και κυρίως στη Βιομηχανική Ζώνη Οινοφύτων – Σχηματαρίου (ΕΑΒ – ΒΙΟΧΑΛΚΟ), πιστεύουμε ότι η δημιουργία πρόσθετης στάσης στα Βάγια θα εξυπηρετούσε πολλαπλώς τους κατοίκους και θα αναζωογονούσε τη συγκεκριμένη σιδηροδρομική γραμμή.
Πιστεύοντας πως θα εξετάσετε θετικά το παραπάνω αίτημα, οι πολίτες και οι τοπικοί φορείς είναι έτοιμοι να συνεργαστούν για την υλοποίησή του και τη δημιουργία στάσης στα Βάγια.

Βάγια

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget