Σκοτάδι παντού για την «Ώρα της Γης»

Από τον Πύργο του Άιφελ στο Βατικανό και την Ακρόπολη στην Αθήνα τα φώτα έσβησαν και το σκοτάδι κάλυψε τα πάντα σήμερα με αφορμή την πρωτοβουλία «Η Ώρα της Γης», ένα κίνημα που επεκτείνεται σε ολόκληρο τον κόσμο, με στόχο να αφυπνίσει τους κατοίκους του για την απειλή της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
 Πόλεις και μνημεία βυθίστηκαν στο σκοτάδι στις 20.30 τοπική ώρα στο πλαίσιο της κινητοποίησης αυτής που εγκαινιάστηκε το 2007.
 Μεταξύ αυτών, οι πυραμίδες της Αιγύπτου, το Κρεμλίνο, ο Μπιγκ Μπεν και το βρετανικό κοινοβούλιο, το Μπλε Τζαμί στην Κωνσταντινούπολη, η Βασιλική του Αγίου Πέτρου.
 Κάθε πολίτης κλήθηκε να σβήσει τα φώτα όπου κι αν βρισκόταν για μία ώρα και να ανάψει ένα κερί για να υπενθυμίσει την αναγκαιότητα ανάληψης δράσης κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Στο Παρίσι, τα φώτα του Πύργου του Άιφελ έσβησαν για 5 λεπτά, παρουσία πρωταθλητών, πρεσβευτών της υποψηφιότητας της γαλλικής πρωτεύουσας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.
 «Ο Πύργος του Άιφελ φωτίστηκε εκ νέου όμως οι δράσεις για τον πλανήτη συνεχίζοντα» επισήμανε η WWF, η μη κυβερνητική οργάνωση που διοργάνωσε την εκδήλωση.
 Στη Γερμανία, περίπου 300 πόλεις συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Στο Βερολίνο, η Πύλη του Βρανδεμβούργου, στην καρδιά της πρωτεύουσας, βυθίστηκε στο σκοτάδι όπως και το Δημαρχείο της πόλης.
 «Ξεκινήσαμε την Ώρα της Γης το 2007 για να δείξουμε στους ηγέτες μας ότι οι πολίτες ανησυχούν για την κλιματική αλλαγή. Αυτή η συμβολική στιγμή έχει εξελιχθεί σήμερα σε ένα παγκόσμιο κίνημα…» υπογράμμισε ο Σίνταρθ Ντας, διευθυντής της Ώρας της Γης.

Ώρα της Γης

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget