Πόσα ξέρει ο Γιάνης Βαρουφάκης;

Γιατί δεν φοβάται το ειδικό δικαστήριο ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης; Χθες στον ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, ρωτήθηκε σχετικά. Και η απάντησή του; «Τους παρακαλώ να κάνουν ειδικό δικαστήριο. Παρακαλώ για ειδικό δικαστήριο, θέατρο, ανοιχτό ή κλειστό, οποιοδήποτε forum.
Να έρθουν επιτέλους να αντιμετωπίσουν την αλήθεια και να δούμε ποιος κοτάει και ποιος φοβάται». Συγκεκριμένα, η ΝΔ έχει δηλώσει ότι όταν θα γίνει κυβέρνηση θα κάνει εξεταστική επιτροπή για τη περίοδο που ο Γ.Βαρουφάκης ήταν υπουργός Οικονομικών και έκανε την 8μηνη διαπραγμάτευση με τους δανειστές που οδήγησε τελικά στην απομάκρυνσή του και στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου από την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015.
 Αλλά ο Γ. Βαρουφάκης δηλώνει ότι όχι μόνο δεν φοβάται, αλλά παρακαλεί να τον φέρουν σε ειδικό δικαστήριο. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Ότι γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να γίνει ποτέ αυτή η εξεταστική επιτροπή και ότι πρόκειται για ακόμη ένα πυροτέχνημα της ΝΔ; Ή μήπως γνωρίζει πολλά και ότι εξ’ αυτού δεν πρόκειται να γίνει ποτέ η εξεταστική επιτροπή γιατί κάποιοι μπορεί να φοβούνται για το τι αποκαλύψεις μπορεί να κάνει;
 Κανονικά ο πολιτικός κόσμος, αλλά και όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να πιέσουν ώστε η εξεταστική επιτροπή να μην γίνει όταν θα είναι κυβέρνηση η ΝΔ, αλλά τώρα. Να βγουν όλα στη φόρα. Για να μάθουμε όλοι τι παιχνίδι παίχτηκε και συνεχίζει να παίζεται πίσω από την πλάτη την Ελλήνων φορολογούμενων, το οποίο ξεκίνησε από την υπογραφή του τρίτου μνημονίου και συνεχίζεται με ολοένα και περισσότερα φορολογικά μέτρα τα οποία κατά κανόνα υφίστανται και πληρώνουν τα κατώτερα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας που καθημερινά δίνουν τον αγώνα της επιβίωσης.
 Αλλά αν η ΝΔ και βέβαια όλοι οι βουλευτές των κομμάτων της Βουλής θέλουν να λάμψει η αλήθεια, περιμένουμε να δείξουν την ίδια ευαισθησία και σειρά άλλων θεμάτων που πλήττουν τους Έλληνες φορολογούμενους. Όπως για παράδειγμα, για τις παρανομίες των τραπεζών, τις παράνομες χρεώσεις των δανείων, τη καταλήστευση της περιουσίας των δανειοληπτών με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τις κατασχέσεις, τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, αλλά και την νομική ασυλία των τραπεζικών στελεχών που διακαώς περιμένουν οι τραπεζίτες, και κυρίως ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας. Περιμένουμε από το κόμμα της αυριανής κυβέρνησης, αλλά και από τα άλλα κόμματα, να απαιτήσουν να αρθεί η απόφαση για τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης των βουλευτών και των άλλων αιρετών. Περιμένουμε να ζητήσουν να αρθούν οι υπέρογκες φοροαπαλλαγές τους και να συνεισφέρουν κι αυτοί, όπως όλοι ακριβώς οι πολίτες, στην συγκέντρωση πόρων για τη λειτουργία του κράτους ανάλογα με το εισόδημά τους. Περιμένουμε να πάρουν θέση απέναντι στην τροπολογία για την απόδοση – εκτός προϋπολογισμού – στην αναδρομική απόδοση οδοιπορικών σε εκπαιδευτικούς που είναι αποσπασμένοι σε βουλευτικά και πολιτικά γραφεία.
 Με λίγα λόγια, περιμένουμε από όλους τους βουλευτές να αποδείξουν ότι αυτό που τους ενδιαφέρει δεν είναι η πολιτική τους επιβίωση, αλλά η επιβίωση των Ελλήνων φορολογούμενων. Έχουν τα κότσια; Εμείς πάντως δεν περιμένουμε να μας απαντήσουν. Την απάντηση την ξέρουμε ήδη.

danioliptes.gr

Γιάνης Βαρουφάκης

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget