ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΥΛΛΕΓΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ


 Μετά και την έκδοση θετικής δικαστικής απόφασης υπ’ αριθμ. 334/2016 Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία  ήταν αποτέλεσμα Συλλογικής αγωγής που ασκήθηκε από χιλιάδες μέλη Καταναλωτικών Ενώσεων και Συλλόγου Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥΔΑΝΕΦ), χιλιάδες πολίτες μαζεύουν υπογραφές στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Avaaz εδώ:

https://secure.avaaz.org/el/petition/Greek_Prime_Minister_A_Tsipras_Prime_Ministers_of_the_27_EU_member_States_Epanafora_arhikis_isotimias_ektamieysis_daneio/edi ώστε να παρέμβει η πολιτεία για τη διευθέτηση της υπόθεσης των δανείων που έχουν συναφθεί σε ελβετικό φράγκο.
   Προσφάτως, μάλιστα ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, μιλώντας στη Βουλή σε συζήτηση που προκλήθηκε από σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή, Γιώργου Καρρά, ότι η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει τη δυνατότητα που έχει από το νόμο να επιβάλλει στις τράπεζες κανόνες, με βάση δικαστικές αποφάσεις από συλλογικές αγωγές.
Από την πλευρά τους οι δανειολήπτες αναφέρουν ότι γίνεται οδηγός και ανοίγει τον δρόμο η δικαστική απόφαση 334/2016 – απόφαση κόλαφος όπως χαρακτηρίζεται - κατά μεγάλης συστημικής τράπεζας που έχει πλέον περάσει σε δεύτερο βαθμό (Εφετείο)  όπου η σχετική συλλογική αγωγή συζητείται στις 28 Σεπτεμβρίου.
   Στο ψήφισμα  γίνεται λόγος και για την στήριξη-υιοθέτηση του αιτήματος των δανειοληπτών για νομοθέτηση της 334/2016 ΠΠΑ  από δεκάδες Δήμους και Περιφέρειες όλης της χώρας.
  Ειδική κατηγορία αποτελούν τα στεγαστικά δάνεια τα οποία έχουν συναφθεί σε ρήτρα ελβετικού νομίσματος καθώς λόγω της αλλαγής της ισοτιμίας πολλοί δανειολήπτες βρέθηκαν σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση, αφού διαπίστωσαν ότι οι οφειλές τους σε μια περίοδο τεράστιας οικονομικής κρίσης αυξήθηκαν σημαντικά όσον αφορά και τις καταβληθείσες μηνιαίες δόσεις αλλά  και το άληκτο κεφάλαιο που συνεχώς αυξάνεται.  Αφορά δε στο σύνολο τους 70.000 δανειακές συμβάσεις , όπου με συνυπολογισμό – συνοφειλετών και εγγυητών ο αριθμός συμπολιτών μας πολλαπλασιάζεται !

ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget