Βοιωτία - Απλήρωτες από τα Χριστούγεννα οι συμβασιούχες καθαρίστριες στα σχολεία

Ενώ υπολείπονται  15 ημέρες για το Πάσχα, οι εργαζόμενες συμβασιούχες καθαρίστριες των δημοσίων σχολείων Βοιωτίας, με ευθύνη της Κυβέρνησης, παραμένουν απλήρωτες από τα Χριστούγεννα,  όπως καταγγέλλει , η Πρόεδρος των Καθαριστριών επαρχίας Λιβαδειάς κ.α. Πανωραία Τάτση.
 Η Κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Παιδείας εμπαίζει τις εργαζόμενες, σύμφωνα με τη καταγγελία,καθώς από τη μια το ίδιο το Υπουργείο και από την άλλη το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ), που είναι ο αρμόδιος φορέας για τη διεκπεραίωση της πληρωμής των καθαριστριών και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο για το σκοπό αυτό, ρίχνουν το μπαλάκι της ευθύνης ο ένας στον άλλο, αδιαφορώντας εάν οι εργαζόμενες θα πληρωθούν ή όχι.
 Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, είναι οι εργαζόμενες να στερούνται ακόμα και αυτή την πενιχρή αμοιβή, που κατά μέσον όρο δεν ξεπερνά τα 300 ευρώ το μήνα, και να έχουν σοβαρά προβλήματα βιοπορισμού οι ίδιες και οι οικογένειες τους.

Δεν μπορεί πια οι καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων Βοιωτίας καθημερινά, εδώ και πολλά χρόνια, να αγωνίζονται ώστε τα σχολεία των παιδιών μας να είναι καθαρά, ώστε οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να λειτουργούν σε ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον και η Πολιτεία, για μια ακόμα φορά, να τις εμπαίζει, να τις κοροϊδεύει και να μην καταβάλει έγκαιρα τα δεδουλευμένα τους.

συμβασιούχες καθαρίστριες

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget