Η ΜΟΡΝΟΣ ΑΕ απολύει ξανά εργαζομένους για παραδειγματισμό!

- Εργατικό Κέντρο Θήβας -
Εντελώς ξαφνικά και χωρίς να συντρέχει ιδιαίτερος λόγος ο Γεν. Διευθυντής της εταιρείας Πλαστικών Μόρνος ΑΕ του Ομίλου Φιλίππου, με έδρα τη Θήβα, προχώρησε και πάλι σε απολύσεις με το αιτιολογικό της κατάργησης ενός τμήματος λόγω ανταγωνιστικότητας.

 Η συγκεκριμένη εταιρία η οποία σημειωτέον είχε πρόσφατα προχωρήσει και πάλι σε απολύσεις εργαζομένων χωρίς λόγο και αιτία ,απλά και μόνο για να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι ,έδειξε για μια ακόμη φορά την ανθρώπινη αναλγησία και το πώς αντιλαμβάνεται τον παράγοντα εργαζόμενο στο χώρο της εργασίας.
 Μια εταιρία η οποία απασχολεί 370 εργαζόμενους εκ των οποίων οι 60 είναι εποχιακού χαρακτήρα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου όπου μάλιστα ένα μέρος της παραγωγής να υλοποιείται με υπερωριακή απασχόληση , αν είναι δυνατόν να μην μπορεί να απορροφήσει 2 εργαζόμενους – με πολυετή προσφορά στην εταιρία - στην υπόλοιπη παραγωγική διαδικασία .
 Κατά την διαδικασία της σημερινής εργατικής διαφοράς ,στην οποία και παρευρέθηκε το Εργατικό μας Κέντρο ,από τις θέσεις που εκφράστηκαν από την μεριά της εταιρίας ήταν εμφανές ότι οι απολύσεις ήταν άδικες , δεν είχαν απολύτως καμία βάσιμη αιτιολογία και εκπορεύτηκαν από μια εκδικητικότητα απέναντι στους εργαζόμενους στοχεύοντας παράλληλα και στην δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας μέσα στον εργασιακό χώρο.
 Το Εργατικό Κέντρο Θήβας ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ την Διοίκηση της εταιρείας ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε. για τον ανάλγητο τρόπο που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και την ΚΑΛΕΙ να ανακαλέσει τις άδικες απολύσεις των εργαζομένων ,σεβόμενη την ηλικία τους, τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις και την πολυετή προσφορά στη εταιρεία.
 Παράλληλα ΣΤΗΡΙΖΕΙ με όλες του τις δυνάμεις τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει το επιχειρησιακό Σωματείο καθώς επίσης και κάθε άλλη απόφαση που θα παρθεί μέχρι την ανάκληση των απολύσεων.
 Τέλος ΚΑΛΕΙ όλους τους εργαζόμενους της περιοχής ,να σταθούν στο πλευρό του Σωματείου και των εργαζομένων προκειμένου όλοι μαζί να αποτρέψουμε τις αντεργατικές εργοδοτικές αυθαιρεσίες και το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθούν να επιβάλλει η εργοδοσία όπως αυτή της εταιρίας ΜΟΡΝΟΣ.

Εργατικό Κέντρο Θήβας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget