Η … ΝΤEΛΙΒΕΡΑΔΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Κάθε μέρα με ήλιο, βροχές ή και χιόνια οι νεαροί με τα μηχανάκια μας φέρνουν το δέμα, τον καφέ, την πίτσα ή τα σουβλάκια που παραγγέλνουμε. Η νέα συνήθεια των νεοελλήνων έχει δημιουργήσει την πολυπληθή ομάδα των ντελιβεράδων. Νεαροί, συνήθως, για λίγα χρήματα «σκοτώνονται» να μας φέρουν γρήγορα και ζεστά τις παραγγελίες μας.
Στην προσπάθειά τους για λίγα παραπάνω χρήματα τρέχουν στους θηβαϊκούς δρόμους λες και μεταφέρουν ετοιμόγεννες που τους «έσπασαν τα νερά». Δεν προσέχουν στις διασταυρώσεις, παραβιάζουν τακτικά το STOP, κινούνται αντίθετα στους μονόδρομους, οδηγούν σε πλατείες, δεν φοράνε κράνος. Αν συνυπολογίσουμε τις λακκούβες που περισσεύουν στην πόλη μας και την μη προσοχή ημών των " μη ντελιβεράδων" μιλάμε για δημόσιο κίνδυνο. Για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα αναφέρω ότι έτσι λειτουργεί η πλειονότητα τής- κατά τα άλλα- συμπαθούς τάξης των ντελιβεράδων. Είναι τιμή τους που δεν αράζουν σπίτι ή στη βόλτα με το χαρτζιλίκι ή τη σύνταξη του μπαμπά αλλά λειτουργούν ως «super puma παντός καιρού» για λίγα ανασφάλιστα- κυρίως- μεροκάματα ελαστικής εργασίας. Δουλεύουν Κυριακές, γιορτές και σχόλες και οι περισσότεροι έχουν κάποιο εργατικό κουσούρι (αυχενικό, μυοσκελετικό πρόβλημα, τροχαίο ατύχημα κ.λ.π.). Άσε που θα έπρεπε να ανήκει ο κλάδος τους στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.
Η προτροπή μας είναι να κινούνται προσεκτικά και να εφαρμόζουν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Προέχει η δική τους ασφάλεια και η σωματική τους ακεραιότητα. Και η δική μας βεβαίως- βεβαίως


Ilias Trampakoulos

Ilias Trampakoulos

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget