Συγχαρητήρια Προέδρου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ντίνου Τυρηνόπουλου,στους μαθητές του 2ου Λυκείου Θήβας

Συγχαρητήρια Προέδρου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ντίνου Τυρηνόπουλου,στους μαθητές του 2ου Λυκείου Θήβας για τη διάκρισή τους σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.
 Ο Πρόεδρος της επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στους μαθητές του 2ου Λυκείου Θήβας, για τη σημαντική διάκρισή τους στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, αποκλειστικά για μαθητές του Λυκείου, με θέμα «Πράσινη ενέργεια και επιχειρηματικότητα» που διοργάνωσε ο WRO Hellas.
  Ο τελικός του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε στο Σάββατο 18 Μαρτίου στο ΟΑΚΑ και το 2ο ΓΕΛ Θήβας κατέκτησε την τρίτη θέση.
 Οι μαθητές Γρηγόρης Κουτουλάκης, Στράτος Κουτουλάκης, Ασημίνα Μήτση, Βασιλική Γλύκα και Αλέξανδρος Σοϊλεμεζίδης, με καθοδηγητή τους τον εκπαιδευτικό  κ. Αδάμ Νικόλαο, εμπνευσμένοι από την ενασχόληση μεγάλου μέρους της τοπικής κοινωνίας με την αγροτική παραγωγή, αποφάσισαν να ασχοληθούν με την εφαρμογή του αυτοματισμού και της πράσινης ενέργειας στον τομέα αυτό. Τα πιο σημαντικά σημεία της εργασίας τους ήταν η κατασκευή ενός οχήματος σποράς, ενός αυτοματοποιημένου και ελεγχόμενου, μέσω εφαρμογής κινητού τηλεφώνου, συστήματος άρδευσης, καθώς και μιας μικρής ανεμογεννήτριας και μιας συστοιχίας ηλιακών συλλεκτών, τα οποία θα τροφοδοτούν με την απαραίτητη ενέργεια όλη την εγκατάσταση.
Όλα τα παραπάνω δημιουργήθηκαν από τους μαθητές του 2ου Λυκείου Θήβας υπό τη μορφή λειτουργικής μακέτας.
 Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος Ντίνος Τυρηνόπουλος , στο μήνυμά του ανέφερε: «Μόνο υπερήφανος μπορεί να νοιώθει κανείς για τα παιδιά και τους καθηγητές του 2ου ΓΕΛ Θήβας, που κατάφεραν να διακριθούν σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση. Ήταν μια επιτυχία στηριγμένη σε συστηματική και ομαδική δουλειά, στη θέληση και στο ταλέντο των μαθητών, στην υποστήριξη των γονιών, αλλά και στο  μεράκι και στην αγάπη των εκπαιδευτών τους. Θα ήθελα να πω σε όλους ένα μεγάλο μπράβο και ένα ευχαριστώ, για τη χαρά που μας έδωσαν. Είμαι βέβαιος ότι θα εκπροσωπήσουν επάξια τη χώρα μας και τον τόπο μας.»

Ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
 Κωνσταντίνος Τυρηνόπουλος

Κωνσταντίνος Τυρηνόπουλος

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget