ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Γραμματείας Λιβαδειάς του ΠΑΜΕ

Η Γραμματεία Λιβαδειάς του Π.Α.ΜΕ. καταδικάζει απερίφραστα τις διώξεις εναντίον των 35 συνδικαλιστών του Π.Α.ΜΕ., που σέρνονται στα δικαστήρια την Πέμπτη 16 Μάρτη 2017 επειδή τόλμησαν να συμμετέχουν στην κινητοποίηση  που διοργάνωσαν ταξικές Ομοσπονδίες και Συνδικάτα στο Υπουργείο Εργασίας, στις 30/1/2013.
Η παράσταση διαμαρτυρίας είχε γίνει με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του τότε υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση, ότι "το ασφαλιστικό σύστημα στηρίχτηκε σε ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις".
 Το κατηγορητήριο για  «απρόκλητες φθορές», τις οποίες υποτίθεται ότι είχαν προκαλέσει οι συνδικαλιστές στο γραφείο του υπουργού, ουσιαστικά καταρρίπτεται, γιατί όταν ρωτήθηκαν σχετικά ο γραμματέας και υπάλληλοι του υπουργείου, δεν επιβεβαίωσαν τις κατηγορίες.
 Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ωμή παρέμβαση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, στο δικαίωμα μας να διαμαρτυρόμαστε, να διεκδικούμε, να μην τους κάνουμε τη χάρη να σκύψουμε το κεφάλι.
 Άλλωστε στη νέα βρώμικη συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με τους θεσμούς, είναι και το χτύπημα των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών, το δικαίωμα στην απεργία.
 Η Γραμματεία Λιβαδειάς του Π.Α.ΜΕ.  εντείνει την δράση του το επόμενο διάστημα με πρόγραμμα εξορμήσεων και συσκέψεων για τις εξελίξεις στο εργασιακό και ασφαλιστικό τομέα. Καλούμε τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα, είναι η ώρα να πάρουμε εμείς τον λόγο. Καλούμε τους εργαζόμενους να γραφτούν στο σωματείο τους, για να παλέψουμε οργανωμένα και συλλογικά ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που μας τσακίζει.

Γραμματεία Λιβαδειάς του Π.Α.ΜΕ.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget