Λιβαδειά - Οι πρώτες μετεγκαταστάσεις προσφύγων

Με τις πρώτες οικογένειες προσφύγων που θα μετεγκατασταθούν σε Ευρωπαικές χώρες συναντήθηκε η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου και ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ, κ. Θανάσης Αλεστάς. Πρόκειται για ωφελούμενους του προγράμματος "Διαμονή Αιτούντων Άσυλο και Υποψήφιων Μετεγκατάστασης" που υλοποιεί η ΚΕΔΗΛ και διαμένουν σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στη Λιβαδειά από τα τέλη Δεκεμβρίου.
 Οι ωφελούμενοι ευχαρίστησαν την Δήμαρχο και τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΛ για την ευκαιρία που τους έδωσαν να διαμείνουν το τελευταίο διάστημα σε διαμερίσματα και την ευκαιρία να ζήσουν υπό ανθρώπινες συνθήκες.
 Ευχαρίστησαν όλους όσοι δουλεύουν για το πρόγραμμα και τους στήριξαν κατά την παραμονή τους στη πόλη.
 Ανέφεραν ότι οι καλύτερες ημέρες τους στην Ελλάδα ήταν η διαμονή τους στη Λιβαδειά και εξέφρασαν την χαρά τους που μετά από καιρό θα έχουν την ευκαιρία να επανενωθούν με τις οικογένειες τους.
 Μάλιστα, ωφελούμενος - καλλιτέχνης χάρισε ένα από τα έργα του στη Δήμαρχο ως ενθύμιο για την παραμονή τους στη πόλη. Πρόκειται για μια ζωγραφιά που απεικονίζει την εμπόλεμη κατάσταση στη Συρία και τους βομβαρδισμούς, περιγράφοντας τις άσχημες εικόνες που έχουν βιώσει πριν την φυγή τους.
 Η Δήμαρχος και ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ τους ευχήθηκαν να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους.
 Η πρώτη οικογένεια αποχωρεί για την Ελβετία στις 28 Μαρτίου 2017, ενώ στις 29 Μαρτίου 2017 θα αποχωρήσει και η δεύτερη οικογένεια για Γερμανία.

μετεγκαταστάσεις προσφύγων

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget