Στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο Μπακογιάννης,Ταγκαλέγκας

Δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο έγινε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη. Τον Περιφερειάρχη συνόδευε ο Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, Γιάννης Ταγκαλέγκας.

 Ο κ. Μπακογιάννης συζήτησε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Περιφέρεια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την στήριξη των κοινωνικών ομάδων που έχουν ανάγκη, τις νέες δομές που δημιουργούνται για τον λόγο αυτό, αλλά και για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται για την τουριστική προβολή της Στερεάς Ελλάδας για την ενίσχυση της οικονομίας.
 Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μπακογιάννης ανέπτυξε τα σημεία του σχεδιασμού που γίνεται για την ενίσχυση και του θρησκευτικού τουρισμού με βάση τα έργα, που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, για την ανάδειξη των θρησκευτικών μνημείων σε ολόκληρη την περιφέρεια.
 Το ενδιαφέρον του Οικουμενικού Πατριάρχη προκάλεσαν οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η Περιφέρεια για την προστασία του περιβάλλοντος. Κατά τη συνάντηση, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, τόνισε ότι τα θέματα περιβάλλοντος αποτελούν όχι μόνο προτεραιότητα για την διατήρηση της ισορροπίας σε ολόκληρη την περιοχή και τη χώρα, αλλά και εργαλεία ήπιας και υγιούς ανάπτυξης.
 Αμέσως μετά την συνάντηση, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε:
«Ευχαριστώ θερμά τον Παναγιώτατο που άκουσε με προσοχή τόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Στερεά Ελλάδα όσο και τις προσπάθειες που κάνουμε για να τα αντιμετωπίσουμε. Είχα την ευκαιρία να μιλήσω μαζί του για όλα εκείνα που κάνουμε στην περιφέρειά μας για την διατήρηση και την ανάδειξη των θρησκευτικών μας μνημείων και την στήριξη του θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή μας, αλλά και να συζητήσουμε για τις ενέργειές μας για το περιβάλλον, θέμα που απασχολεί ιδιαιτέρως και τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη».

Οικουμενικός Πατριάρχης

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget